Evanesce in de realiteit

Anonieme berichten sturen kan al via veel soorten app, maar vaak zijn deze (met een beetje moeite) nog steeds te traceren. In de Evanesce app in You is dit niet mogelijk. In de realiteit zijn er wel apps die hier ongeveer op lijken, maar helemaal volgens de manier van de You app bestaat nog niets.

Vergelijkbare app zijn bijvoorbeeld Cover Me, Wickr, Confide, Snapchat en zelfs WhatsApp. Al deze applicaties bieden mogelijkheden om verstuurde berichten te verwijderen of bijvoorbeeld screenshots te maken. Ook is het privacybeleid de laatste jaren natuurlijk erg veranderd aangezien mensen steeds meer kunnen op internet.

De meest vergelijkbare app met Evanesce

Als je zoekt naar een app die het meeste lijkt op het privacybeleid van Evanesce, dan moet je Confide downloaden. In deze app kun je anonieme berichten versturen. Het makkelijke aan deze app is dat je een timer kunt zetten voor wanneer het bericht weer verwijderd moet worden. Dit kan volledig handmatig en dus zelf bepaald worden. De berichten worden dan ook helemaal van het internet verwijderd, terugvinden is geen optie. In deze app kun je geen screenshots maken. Wanneer je dit probeert komt er in je foto-gallerij wel een foto te staan, maar dit is een volledig zwarte foto.

is de evanesce app echt uit de serie you?

Misbruik maken van anonieme apps

Van een anonieme app zoals Confide wordt vaak misbruik gemaakt. Je ziet vaak dat mensen andere bedreigen, uitschelden of gewoon bang proberen te maken. Het feit dat er dus een app bestaat zoals Evanesce betekent niet gelijk dat je het moet gebruiken zoals in de serie You. 

Je ziet dus dat er steeds meer mogelijkheden aangeboden worden als het draait om apps. Dit kan voor sommige erg fijn zijn (zolang je er verstandig mee omgaat). Maar je kunt er ook dus snel mee in de problemen komen. De vraag is dan ook: willen we al deze nieuwe mogelijkheden eigenlijk wel?