Nieuwe horrorfilm The Strays op Netflix houdt de gemoederen bezig

Heb jij wel zin in een spannende avond? Dan hebben wij de perfecte film voor jou. Netflix heeft namelijk een nieuwe horrorfilm uitgebracht genaamd The Strays. The Strays gaat over een vrouw genaamd Neve (Ashley Madekwe). Neve heeft een moeilijk verleden gehad en heeft daardoor ook haar naam veranderd, vroeger heette ze namelijk Cheryl. Neve lijkt op het eerste gezicht het perfecte leventje te leiden in een Britse buitenwijk. Het enige probleem is dat ze zich compleet anders voordoet dan dat ze eigenlijk is. Ze is de enige zwarte vrouw onder allerlei blanken gezichten. Ze doet er dan ook alles aan om dat te verbergen. Ze draagt zo zelfs een pruik om haar echte haar te verbergen.

Ondanks dat het lijkt dat Neve dus het ideale leventje leidt, verandert er op een dag alles. Haar twee tiener kinderen vertellen namelijk op een dag dat er een nieuwe conciërge op hun school is. Al gelijk krijgt Neve een naar gevoel. En gelijk heeft ze. Het verleden is haar opeens weer aan het achtervolgen.

kijk deze nieuwe film the strays niet voor het slapengaan

Kijkers zijn onder de indruk van de film. Zo meldde een Netflix-kijker: “If you’re trying to sleep well tonight, don’t watch The Strays right before bed.” Een ander meldde zelfs: “Just finished watching The Strays on Netflix and I think I’m scarred for life, because what the hell did I just watch?” Mocht je dus niet zo bestand zijn tegen enge films, dan ben je bij deze gewaarschuwd.

De regie van Nathaniel Martello-White

Wanneer je goed gaat kijken naar de regie van Nathaniel Martello-White, zie je veel elementen terug komen van regisseur Jordan Peele. De laatstgenoemde ken je misschien wel van de horrorfilm Get Out, of misschien van zijn rol als ‘The Ghost of Duke Ellington’ uit Big Mouth. Elementen die je terug ziet komen zijn dan bijvoorbeeld lang gestaar van mensen, verontrustende details van alledaagse voorwerpen en het idee van dat horror juist te vinden is in een buitenwijk at té perfect is.

Ben jij al benieuwd naar deze film? Of lijkt The Strays je eigenlijk helemaal niks en wil je weten wat de engste horrorfilms op Netflix van dit moment zijn? Kijk in ieder geval hieronder eerst even de trailer: