Komt er een gratis Netflix-abonnement met advertenties?

Tijdens een recente presentatie benadrukte Bela Bejaria, Chief Content Officer bij Netflix, het belang van betrokkenheid voor het succes van streamingdiensten. “Betrokkenheid is de sleutel tot het succes van streamen”, aldus Bejaria. Een betaalbaar abonnement met advertenties, gelanceerd in 2022, bleek een slimme zet om nieuwe abonnees aan te trekken. Nu kijkt Netflix naar een volgende stap: een gratis Netflix-abonnement.

Een gratis Netflix-abonnement zou betekenen dat gebruikers regelmatig advertenties te zien krijgen. Dit model wordt steeds populairder, vooral omdat het een bredere toegang tot de content biedt zonder dat kijkers diep in de portemonnee hoeven te graven. Naast advertenties is het mogelijk dat niet alle content beschikbaar zal zijn voor gratis abonnees. Topfilms en populaire series kunnen afzonderlijk aangeschaft moeten worden. Voorlopig is dit plan nog in de verkennende fase, zonder concrete details of data dat het uitkomt.

Huidige abonnement opties

Ruim een maand geleden kondigde Netflix aan hun abonnement prijzen weer omhoog te gooien. Voor de lezers die op dit moment van Netflix willen genieten, biedt de streamingdienst drie verschillende abonnementsvormen.

gratis abonnement netflix

Je hebt Netflix Basis. Voor € 8,99 per maand kun je onbeperkt series en films in HD-kwaliteit kijken. Dit abonnement laat je op één scherm tegelijk streamen en content downloaden op één apparaat.

Naast Netflix Basis heb je een abonnement dat net iets duurder is: Netflix Standaard. Netflix Standaard is het populairste abonnement, voor € 13,99 per maand. Dit abonnement biedt toegang tot series en films in Full HD-kwaliteit, met de mogelijkheid om op twee schermen tegelijk te streamen en content te downloaden op twee apparaten.

Last but not least: Netflix Premium. Dit luxe abonnement kost € 18,99 per maand en geeft je toegang tot series en films in 4K Ultra HD-kwaliteit. Je kunt op vier schermen tegelijk streamen en content downloaden op zes apparaten.

De regelmatige veranderingen van Netflix

Met de stijgende prijzen van streamingdiensten in Nederland en België is het interessant te zien hoe Netflix zijn aanbod blijft aanpassen om relevant en aantrekkelijk te blijven. De stap naar een gratis abonnement staat nog in de beginfase, maar het zou een grote verandering kunnen zijn. Dit trekt niet alleen meer kijkers aan, maar ook de concurrentie wordt even wakker geschud.