De zaak van horlogehandelaar Ian Tilman

Ian Tilman, ooit een vertrouwde naam in de horlogehandel, stond bekend om zijn vermogen om zeldzame en waardevolle horloges te bemachtigen en te verhandelen. Hij accepteerde betalingen van klanten voor gewilde stukken zoals de Rolex Submariner en Rolex Day-Date, maar leverde deze nooit. Daarnaast nam hij horloges in consignatie en betaalde geen enkele opbrengst uit aan de eigenaars.

De eerste tekenen van problemen kwamen naar voren toen klanten, die maanden op hun horloges hadden gewacht, alleen maar excuses ontvingen. De zaak werd ernstiger toen Watches R Us stopte, met slechts € 42,22 op de rekening terwijl meer dan € 745.044 vlak voor het stoppen naar verschillende rekeningen was overgemaakt. Onder deze overboekingen was een bedrag van € 32.285 naar Ian zelf.

Reacties en gevolgen

De verdwijning van Ian heeft de mensen die zich met horloges bezighouden in Sydney zwaar getroffen. De bedrogen klanten hebben weinig hoop op compensatie, en de situatie heeft een schaduw geworpen over de horlogehandel in de stad. Waar Ian Tilman nu is weet niemand en het zal een zoektocht blijven. Er zitten in ieder geval een hoop mensen met veel geldverlies.