Netflix familiefilm

Ben jij op zoek naar een leuke film om invulling aan je papadag te geven? Zoek je een activiteit met je kind? Moet je oppassen op je kleine neefje? Of wil je gewoon de kinderen anderhalf uur zoet houden? Dan kan een Netflix familiefilm voor jou uitkomst bieden. Check hier de 5 leukste titels voor het hele gezin.

 

Paddington

Niet vaak is een kinderfilm zo goed ontvangen als Paddington. Met een rating van 97% op Rotten Tomatoes is Paddington niet alleen een goede kinderfilm, het is überhaupt een goede film. Ook volwassenen zullen zich geen moment vervelen met de film. Deze live-action animatiefilm brengt het geliefde beertje de 21ste eeuw in. Paddington, waarvoor Ben Whishaw zijn stem leent, migreert vanuit de jungle van Peru naar de straten van Londen. Hier wordt hij in huis genomen door de familie Brown. Een haatdragende preparateur en museumdirectrice, gespeeld door Nicole Kidman, vangt dieren, vermoordt ze en zet ze op om bij de collectie te voegen. Wanneer ze Paddington opmerkt, wil ze hem kosten wat het kost vangen en in het museum plaatsen.

 

Happy Feet Two

Happy Feet Two is het vervolg uit 2011 op het eerste deel uit 2006, maar is ook prima op zichzelf te zien. Want wie is er nu niet dol op dansende en zingende pinguïns? Onder andere Elijah Wood, Robin Williams, Sofia Vergara, Brad Pitt en Matt Damon spraken een stem in voor een personage in de animatiefilm van Warner Bros. Het lukt Erik, de zoon van Mumble en Gloria uit de eerste film, maar niet net zo goed te dansen als de andere pinguïns. Ondertussen dreigt een ijsberg heel Antarctica te vernietigen. Erik rent weg van huis en komt de ‘Mighty Sven’ tegen, een pinguïn die kan vliegen. Erik moet alle diersoorten op Antarctica herenigen, van piepkleine krill tot grote zeeolifanten, om hun habitat te redden.

 

Benji

Deze live-action film uit 2018 vertelt het klassieke verhaal van de hond Benji. De Netflix familiefilm is een remake van de gelijknamige film uit 1974. Benji is een slonzig, maar vastberaden hondje. Hij wordt gespeeld door een hond die ooit in het echt verwilderd en onder de vlooien op straat gevonden werd. In de film gaan de twee schoolkinderen Carter en Frankie in New Orleans een vriendschap aan met het straathondje. Ze nemen het hondje mee naar huis en noemen hem Benji. Als Carter en Frankie in moeilijkheden komen en ontvoerd worden door klunzige inbrekers, schiet Benji hen te hulp. Samen met zijn vriendjes van de straat onderneemt Benji een reddingsoperatie om Carter en Frankie te redden en het vertrouwen van hun moeder te winnen.

 

E.T. the Extra-Terrestrial

Deze onbetwiste klassieker mag natuurlijk in niemands opvoeding ontbreken. Gelukkig staat de gouwe ouwe van regisseur Steven Spielberg uit 1982 op Netflix. De film geldt op Rotten Tomatoes als de best ontvangen science fiction film aller tijden. E.T. was bovendien elf jaar lang de best verdienende film, totdat Spielberg in 1993 zijn eigen record verbrak met Jurassic Park. In E.T. treft Elliot, gespeeld door Henry Thomas, in de schuur achter zijn huis een eigenaardig, klein, grijs buitenaards wezentje met een lange, lichtgevende vinger aan. Elliot besluit het wezentje, dat simpelweg E.T. heet, in zijn kast te verstoppen en hij en zijn zusje, gespeeld door een piepjonge Drew Barrymore, worden vrienden met E.T. Met bekende quotes als ”E.T. phone home” is deze familiefilm onmisbaar voor jong en oud.

 

Hugo

Een andere legendarische regisseur die zich in 2011 aan het jeugdfilm-genre waagde, was niemand minder dan Martin Scorsese. Natuurlijk heeft Netflix familiefilm na familiefilm in de aanbieding en gelukkig ook Scorseses Hugo. In de film met onder andere Jude Law, Sir Ben Kingsley en Sacha Baron Cohen volgen we Hugo Cabret, een jongen die in zijn eentje woont in station Montparnasse in het Parijs van de jaren 30. Hugos vader (Law) ontdekt een automaton, een mechanische pop ontworpen om te schrijven, en samen met Hugo probeert hij de pop te repareren. Als Hugos vader overlijdt, houdt Hugo alleen vaders aantekeningen in een schrift over. De geoefende meekijkende ouder zal in Hugo bovendien Scorseses ode aan het begin van cinema herkennen.

 

Ook is Netflix zelf in staat om knallers te produceren. Dit zijn de beste Netflix Originals.