Netflix aangeklaagd voor een flop

Victor Baker is de man die Netflix aangeklaagd heeft. Hij is een kaartenmaker uit de Amerikaanse staat Texas en hij heeft ooit een landkaart van Curaçao gemaakt. Laat die kaart nou net gebruikt zijn in de film Lay the Favorite. Althans, dat zegt Baker zelf. De kaart is tijdens een van de scenes in beeld gebracht en had volgens Baker zelf een belangrijke rol in de film. Hij heeft hier geen toestemming voor gegeven en daarom zou hij de schadevergoeding terecht vinden.

lay the favorite

Dure kaart

Als dit klopt gaat dit hem veel geld opleveren. Hij heeft Netflix en Amazon namelijk aangeklaagd voor 150.000 dollar, dat is zo’n 135.000 euro. Voor bedrijven als Amazon en Netflix is dit een schijntje. Netflix is namelijk het grootste mediabedrijf ter wereld, na Disney gepasseerd te hebben in 2018. De waarde van Amazon is ondertussen ook al meer dan 900 miljard dollar, dus 150.000 dollar is dus nog niet eens 0,000016% van de waarde van Amazon. Voor een individu is het echter wel een aardig bedrag, dus de Texaanse kaartenmaker zal vast op een rondje trakteren als hij de zaak gewonnen heeft.

Lay the Favorite, een flinke flop ondanks goede cast

De film Lay the Favorite was in 2013 in de bioscopen te zien, maar werd een enorme flop. Hij kreeg slechte kritieken en heeft maar 1,5 miljoen dollar wereldwijd opgebracht. Dit terwijl de productie van de film ruim 26 miljoen dollar heeft gekost, dus dat is een flink prijskaartje geweest. Toch bestond de cast uit vrij bekende acteurs. Bruce Willis had de hoofdrol, maar ook Vince Vaughn, Catherine Zeta-Jones en Joshua Jackson zijn erin te zien.

Het verhaal gaat over een Dink (Bruce Willis) die professioneel gokker is en Beth (Rebecca Hall) die voor zijn bedrijf gaat werken. Het is bedoeld als comedie-drama, maar wat er vooral uit is gekomen is een matig grappige film die veel kritiek heeft gekregen. Het maakt niet uit in wat voor luxe setting je de film kijkt, hij is niet goed. Maar goed, geen enkele publiciteit is slechte publiciteit, toch?