Richting het slagveld in Afghanistan

De militair kwam voor het eerst in de schijnwerpers toen hij de Militaire Willems-Orde kreeg, een uiting van waardering van heldhaftigheid voor zijn acties in Afghanistan. Maar, en hier komt de sappige roddel, daarna ging het allemaal een beetje off-road. Wildplassen, wapenhandel en als kers op de taart het verhaal dat hij in het Midden-Oosten op gruwelijke wijze was ontvoerd. Als De Vuurlinie daar geen Oscarwaardig script mee heeft, dan weten wij het ook niet meer.

Bekijk de trailer van De Vuurlinie hier:

De acteurs en actrices in De Vuurlinie

Hollywood regisseur Roel Reiné vond het allemaal waardig materiaal om het verhaal om te toveren naar het witte doek, met de enige echte Waldemar Torenstra die de hoofdrol vertolkt. Hoewel, laten we eerlijk zijn, hij lijkt niet eens zo heel erg op Kroon. Maar wie maalt daarom als het verhaal maar goed verteld wordt, toch? Tegenover hem staat de bloedmooie actrice Sallie Harmsen, bekend van onder anderen haar rol in De Heineken Ontvoering en een minuscuul bijrolletje in de Blade Runner remake uit 2017 (Blade Runner 2049).

Erg positieve reacties op de Nederlandse film

De Vuurlinie wordt goed ontvangen door zowel critici zelf als filmfans. De oorlogsfilm scoort een ruime voldoende met een 7.0 / 10 sterren op IMDb. Ook op Movie Meter blijkt dit drama een absolute aanrader, de film weet daar namelijk een 3,48/5 sterren te scoren.

Verder waren bioscoopgangers en Netflix-abonnees erg lovend over de film. Op X/Twitter laten fans zich erg positief uit over de film. Hieronder vind je een paar voorbeelden hiervan:

Op zoek naar meer inspiratie in dit genre? Bekijk dan onze lijst met de beste oorlogsfilms op Netflix.