Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugutives.

In de true crime-serie Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugutives. gaat de oplichter nog een stuk verder dan The Tinder Swindler. Het bewijst maar weer dat sommige mensen in staat zijn heel veel te geloven voor de liefde. Bad Vegan is nog intenser dan The Tinder Swindler en komt van dezelfde maker als de serie Tiger King.

 

Bad Vegan is een limited series met vier afleveringen. Met elke aflevering wordt het verhaal van chef Sarma en haar geliefde Anthony nog bizarder. In de serie wordt niet alleen Sarma ge├»nterviewd, maar ook haar familie, personeel, vrienden en investeerders. Zij keken allemaal machteloos toe terwijl Anthony Sarma’s leven vernielde.

Het verhaal van Sarma Melngailis

De documentaire gaat over de succesvolle chef Sarma Melngailis, die in New York twee succesvolle raw vegan restaurants had. Zo succesvol dat Pure Food and Wine een hotspot werd voor beroemdheden. Zelf had Melngailis een tijd een relatie met acteur Alec Baldwin. Sarma schreef ook twee kookboeken over veganistisch koken.

Dan ontmoet Sarma haar nieuwe liefde Anthony Sangris, ook wel bekend als Shane Fox, waar de titel van de eerste aflevering Mr. & Mrs. Fox naar verwijst. Anthony weet Sarma heel veel wijs te maken. Uiteindelijk overtuigde hij haar zelfs dat hij magische krachten had en Sarma en haar hond onsterfelijk kon maken.

Sarma en Anthony trouwen en Anthony krijgt nog meer macht over haar. Vanaf daar is het allemaal bergafwaarts. Sarma moet van Anthony verschillende tests doorstaan voordat hij haar en haar hond de onsterfelijkheid kan geven. Ze begint geld van haar eigen restaurant te stelen in opdracht van Anthony, maar dat gaat niet onopgemerkt. Terwijl het stel op reis is wordt ook het personeel niet meer betaalt en zij stappen op.

Hoe het verhaal afloopt kun je nu bekijken op Netflix. Bekijk hieronder de trailer van Bad Vegan: