Wat houden de toekomstige veranderingen bij Netflix in?

We streamen wat af met zijn allen en er komen ook steeds nieuwe streamingdiensten naar Nederland. Sinds maart dit jaar hebben we er bijvoorbeeld ook HBO Max bij. Toch is Netflix nog altijd een van de grootste streamingdiensten. Het zit alleen allemaal niet echt mee voor Netflix. In het eerste kwartaal van 2022 nam het aantal abonnees wereldwijd namelijk af met 200.000. Dat moet natuurlijk gecompenseerd worden en daarom gaat Netflix veranderingen toepassen. En raad eens waar Netflix het meeste geld misloopt? Juist: de gedeelde accounts.

Netflix wil van gedeelde accounts af

Wie een Netflix-account heeft weet als het goed is wel hoe het werkt. Je kunt op een account meerdere profielen aanmaken, zodat iedereen apart zijn films en series kan kijken en op een kijklijst kan zetten. Op die manier weet je ook zeker dat een liefhebber van actiefilms bijvoorbeeld niet de romcoms die zijn vriendin graag kijkt aanbevolen krijgt. De manier waarop de meeste mensen daar gebruik van maken is heel simpel: één iemand betaalt voor het account en de rest lift mee, eventueel door elke maand een deel van het abonnementsgeld over te maken. Zo ben je een stuk goedkoper uit, want dan hoeft niet iedereen een eigen account te nemen.

Netflix wil van gedeelde accounts af

Daar wil Netflix dus vanaf. Het gerucht gaat al een tijdje rond en waarschijnlijk wil Netflix het nieuwe systeem al aan het eind van 2022 invoeren. Dat is een stuk sneller dan verwacht. Wil je een account delen, maar woon je niet op hetzelfde adres? Dan moet je dieper in de buidel gaan tasten. Waarschijnlijk gaat Netflix je vragen om je locatie te delen zodat de site zeker weet dat je op het goede adres bent.

Goedkoper Netflix-account door reclames

Netflix wil op gegeven moment ook gaan experimenteren met accounts met advertenties. Dat ben je natuurlijk niet gewend van de streamingdienst, maar het zou mogelijk een manier zijn om net iets goedkoper te gebruik te maken van de diensten van Netflix. Daar zou je dan zelf voor kunnen kiezen. Wie er geen zin in heeft en liever meer betaald kan gewoon zonder reclames blijven kijken.