The Alienist

Een van de eerste steengoede thrillers op Netflix is de Alientist. Rond 1900 in New York is Laslo Kreisler (Daniel Brühl) een psychiater. Aangezien het zover terug in de tijd is, bestond het woord psychiater nog helemaal niet. Laslo Noemde zichzelf dan ook een Alientist. Hij noemde zichzelf zo omdat hij dus met mensen werkten wiens geest volledig is aangetast. De serie gaat erover dat in het duistere stukje van New York een jongen van 13 levenloos gevonden wordt. Hij was verkleed als een meisje aangezien hij zijn geld verdiende door ‘zijn lichaam te verkopen’. Laslo versterkt zijn team door zijn goede vriend en journalist John Moore (Luke Evans) in te schakelen. Ook komt later de eerste vrouw uit het New Yorkse politiekorps, Sara Howard (Dakota Fenning), in het team.

 

Fractured

In deze psychologische Netlfix thriller gaat het over een gezin dat in de auto aan het reizen is. Het gezin bestaat uit twee ouders en hun jonge dochtertje. Tijdens een kleine stop valt het kindje en rijden ze gelijk door naar de eerste hulp. In de eerste hulp worden de moeder en dochter meegenomen om een scan te laten maken. De vader, Ray Monroe, blijft achter in de wachtruimte. Het wachten duurt langer en langer en dus gaat hij naar de receptie om te vragen waar zijn vrouw en dochter blijven. Hier krijgt hij te horen dat er geen scans gemaakt zijn die dag en dat zijn vrouw en dochter niet in het ziekenhuis zijn. Ray snapt er niets van en probeert er alles aan te doen om zijn gezin weer terug te vinden.

 

Tabula Rasa

In deze korte Vlaamse thriller op Netflix van negen afleveringen gaat het over een vrouw (genaamd Mie) die een een auto ongeluk heeft meegemaakt. Hierdoor heeft ze geheugenverlies opgelopen. Wanneer ze alles even niet meer weet, begint Mie te hallucineren. Hierdoor komt ze op een psychiatrische afdeling terecht. Ondertussen wordt er een man vermist met wie Mie voor het laatst gezien is. De politie zoekt haar hiervoor op en begint vragen te stellen. Door haar geheugenverlies kan Mie alleen niet veel antwoorden. Ze gaat zelf op zoek naar antwoorden bij vrienden en familie, maar kan ze hen wel vertrouwen?

 

El Hoyo (The Platform)

The Platform gaat over een gevangenis die zeer vreemd gebouwd is. Er zijn namelijk verschillende verdiepingen die bestaan uit vierkant beton. In het midden zit een groot gat. Door dit gat gaat elke dag een platform met allemaal eten dat de gevangen kunnen eten. Het enige probleem is dat het eten op het platform niet word bijgevuld. De mensen die bovenaan zitten kunnen als eerste eten en dus zoveel pakken als ze willen. De gevangen onderaan vergaan van de honger aangezien iedereen alleen maar aan zichzelf denkt. Goreng, een gevangenen, kan niet met deze gedachte leven en wil aanpassingen maken. De gevangenen op andere verdiepingen zijn het hier alleen niet mee eens. Er ontstaat een opstand.

 

Durante la Tormenta (Mirage)

Deze Spaanse Netflix thriller gaat over Vera. Ze is een moeder van een dochtertje en heeft een man. Ze zijn net precies verhuisd naar een nieuwe woning. Hier vindt het gezin een televisie met een camera erop. Wanneer zij de video afspelen zien ze een jongetje dat zichzelf heeft opgenomen. Wanneer ze aan omwonenden vragen wie dat waren, krijgen ze te horen dat dat jongetje de avond van die video om het leven is gekomen. Tijdens een storm zet Vera de video weer opnieuw aan. Alleen de video is niet zoals eerst. Ze kan nu namelijk communiceren met het jongetje. Vera waarschuwt de jongen over de auto waar hij eigenlijk die hem die avond zou aanrijden en zorgt ervoor dat ze zijn leven redt. Dit heeft echter dramatische gevolgen voor haar eigen leven.

 

Houd je misschien meer van horror? Bekijk hier tien steengoede enge horror films!