Verhaal van Het Gouden Uur

Het Gouden Uur gaat over Mardik, een gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst. Hij wordt gewantrouwd wanneer AIVD-agente Joëlle iets over zijn verleden te weten is gekomen. Op een avond krijgt hij een sms’je van zijn jeugdvriend Faysal, waaruit blijkt dat hij naar Nederland is gekomen. Als de dag daarna een terroristische aanslag wordt gepleegd, verdenkt Mardik zijn oude vriend en gaat hij op onderzoek uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NL Film (@nlfilm)

Cast van de nieuwe Nederlandse serie

De rol van Mardik wordt vertolkt door Nasrdin Dchar, die we voornamelijk kennen van zijn rol in Mocro Maffia. Ellen Parren speelt AIVD-agente Joëlle Walters. Zij is onder andere bekend van Klem, een Nederlandse serie met een onwijs hoge IMDb-score. Daarnaast zullen acteurs zoals Matteo van der Grijn, Abbas Fasaei, Melody Klaver, Yannick de Waal en Sophie Veldhuizen in de serie spelen. Het Gouden Uur is geschreven door Simon de Waal en geregisseerd door Bobby Boermans. Al dit talent bij elkaar betekent één ding: hoge verwachtingen.

Extra waarschuwing voor de Nederlandse thrillerserie

Omdat de thrillerserie toch best heftig is, wordt er een extra waarschuwing gegeven voor elke aflevering. De woordvoerder van de AVROTROS zei: “Het Gouden Uur heeft sowieso de kijkwijzer 16+. Daarnaast willen we met deze extra boodschap de kijker waarschuwen dat de serie schokkende beelden kan bevatten. We willen er zoveel mogelijk voor zorgdragen dat de kijker hierdoor niet overvallen wordt.” Hieruit kunnen we opmaken dat de Nederlandse serie heel wat kwaliteit heeft en hopelijk een grote hit wordt.

Wil je de serie nu ook kijken? Vanaf 23 oktober is Het Gouden Uur te zien om 20:20 op NPO3 en NPO Plus. Maar check eerst hieronder de trailer: