De Nederlandse serie Klem is een echte aanrader

Nederland levert de ene na de andere goede serie af. Voorheen konden we al genieten van seizoenen lang van Penoza, en Mocro Maffia en Undercover zijn inmiddels onze favoriet. Ook de serie Klem is een echte aanrader.

De hoofdrollen in de serie gaan naar Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan. De serie gaat, net als veel andere Nederlandse topseries, over de criminele onderwereld en de gevaren die die wereld met zich meebrengt.

Goede Nederlandse cast speelt in deze vette serie over criminaliteit

Klem gaat over Hugo (Barry Atsma) en Marius (Jacob Derwig). Hun dochters zijn beste vriendinnen van elkaar, maar zelf verschillen de twee volledig van elkaar. Hugo werkt voor de belastingdienst en Marius zit een celstraf uit in de gevangenis. Tijdens die tijd is Hugo iets begonnen met Kitty, Marius’ vrouw. Wanneer hij weer op vrije voeten komt, zorgt dat voor de nodige ongemakkelijke situaties. Dat niet alleen: Hugo heeft nog wat losse eindjes in de criminele wereld. Hij is mensen nog geld verschuldigd en wordt bovendien verdacht van een moord. Hugo voelt zich verplicht Kitty te helpen en raakt tegen wil en dank betrokken bij de benarde situatie waar Marius in is beland.

Klem

Klem heeft een internationale top fan én een goede IMDb-score

In totaal zijn er drie seizoenen verschenen van Klem. Die drie seizoenen zijn goed ontvangen. Zo krijgt de serie een 7.8 als IMDb-score. Voor een Nederlandse serie een zeer sterke prestatie. Dat niet alleen: de Engelse komiek Ricky Garvais is een grote fan van de serie. Hij noemt de serie ”werkelijk briljant”.  In Engeland heet de serie overigens niet Klem, maar ”The Blood Pact.” Dat verwijst natuurlijk overduidelijk naar de manier waarop de levens van Hugo en Marius verbonden zijn met elkaar. Het is niet zo verrassend dat de comedian de serie leuk vindt: Klem bezit namelijk ook een flinke dosis donkere humor. Spanning én wat te lachen dus. De serie is te zien met NPO Plus.