Van je hobby je werk kunnen maken

De 25-jarige Lynn Spoor is een Amsterdamse kunstenares. Al vanaf jaar twaalfde jaar is ze actief in het schilderwerk en is ze begonnen met het schilderen van portretten. Lynn leek eerst vooral geïnteresseerd te zijn in de realistische kunststijl maar kwam tot de ontdekking wat abstractere kunst voor haar teweeg kon brengen. Met deze instelling heeft zij haar technieken weten te verfijnen en heeft ze Fine Art gestudeerd in Utrecht.

Lynn Spoor kreeg door haar indrukwekkende schilderijen steeds meer following op haar Instagram waardoor ze ook internationaal bekend werd. Lynn Spoor heeft haar drijfveren weten te vinden en gebruikt deze om, in combinatie met veel kleur, het doek helemaal haar eigen te maken. Ze houdt van details en dit is ook goed terug te zien in haar werken. Ook internationale kunstverzamelaars zijn erg onder de indruk van de jonge Lynn en waarderen de positieve energie dat uit haar kunstwerken springt. Haar werken zijn te koop en zijn inmiddels al over de hele wereld te vinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LYNN SPOOR (@lynnspoor)

Waar werkt Lynn aan haar kunst?

Het werk van Lynn Spoor wordt gekocht door kunstliefhebbers over de hele wereld. Maar hoeveel geld moet je neertikken om zo’n prachtig schilderij in huis te halen? In een aflevering van MONNIEMAKERS laat Lynn haar atelier zien en zijn er ook een aantal schilderijen te koop. Ze werkt voornamelijk in haar artelier in een gigantische gevel in Overveen, in de buurt van Haarlem en Bloemendaal. Dit is een prachtig gebouw en van binnen echt de perfecte plek om aan kunst te werken. De gevel wordt omringd door groen en kijkt ook over prachtige natuur uit. De ruimte waar Lynn Spoor werkt is voornamelijk wit met grote ramen waardoor er veel licht naar binnen valt. Er zit ook een balkon aan haar ruimte gevestigd en ze vertelt zelf dat de plek alleen al een grote inspiratiebron voor haar is.

 

Wat kosten haar kunstwerken?

Lynn Spoor verkoopt haar werk aan kunstliefhebbers over de hele wereld. Maar hoeveel geld moet je neertikken om zo’n prachtig schilderij in huis te halen? Je kunt je wel voorstellen dat grote kunst ook grote getallen met zich mee brengt. Het kost in ieder geval veel tijd en energie.

Er is echter één factor die ook veel bepalend is voor de uiteindelijke prijs. Zo tellen de aantal exposities en hoe goed de kunstwerken verkocht worden ook mee bij het vaststellen van de prijs van opkomende werken. In de video is ze bezig met een schilderij en er wordt ook gevraagd voor hoeveel geld ze dat werk zou kunnen verkopen. Een precies getal laat Lynn Spoor in het midden, maar ze geeft wel aan dat je voor dezelfde prijs ook een leuke Rolex zou kunnen kopen. Het duurste werk dat ze tot nu toe heeft verkocht zit in ieder geval rond de 15.000 euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LYNN SPOOR (@lynnspoor)