Gaite Jansen

Gaite Jansen was te zien in alle 6 de afleveringen van het derde seizoen van Peaky Blinders. Dit was haar internationale televisie doorbraak. Hierna kreeg ze een rol aangeboden in de Amerikaanse serie Jett waardoor ook Amerika haar ontdekten en haar in de armen sloten.

Waar gaat peaky Blinders ook alweer over?

Peaky Blinders gaat over het bende leven in Engeland na de Eerste Wereldoorlog. De serie heeft inmiddels al 5 seizoenen en het 6e seizoen is in aantocht. Gaite Jansen was dus actief in het derde seizoen van de serie.

Gaite Jansen als een Russische Hertogin in Peaky Blinders

Ze speelde in Peaky Blinders een Russische hertogin die enorm meedogenloos is. Ze is een belangrijke pion in het leven van de hoofdpersonage in Peaky Blinders: bendeleider Tommy Shelby. Gaite Jansen doet vaker auditie voor rollen in Britse en Amerikaanse series om zo haar internationale doorbraak te beleven. Dat is nu dus inmiddels gelukt met haar rollen in Peaky Blinders en Jett. Ondanks haar internationale succes blijft ze ook voor de Nederlandse film en televisie actief. Zo speelde in 2017 nog in Hollands Hoop en in 2018 in Ik weet niet wie je bent. Doordat ze nu meer internationale aandacht krijgt zouden we haar in Nederland wel definitief kunnen gaan verliezen aan het buitenland.

View this post on Instagram

🐈

A post shared by Gaite Jansen (@gaitejansen) on

De carrière van Gaite Jansen

Gaite is geboren in Rotterdam en ging in 2009 naar de Toneelschool in Maastricht. Ook maakte ze toen haar filmdebuut in de film Lover or loser. Hierna speelde ze onder andere in In therapie, 170 Hz, Hoe duur was de suiker, De stille kracht en Line of Duty. Ze heeft een relatie met regisseur Mees Peijnenburg, met wie ze samen in Amsterdam woont.

Genoeg gepraat, bekijk een aantal fijne plaatjes van Gaite hieronder:

View this post on Instagram

📸 @meespeijnenburg 💘

A post shared by Gaite Jansen (@gaitejansen) on

View this post on Instagram

📷 @robin_de_puy for ELLE

A post shared by Gaite Jansen (@gaitejansen) on