Dit gigantische kasteel in Rossum staat te koop op Funda

Heb jij er altijd al van gedroomd als de koning te rijk te leven in een kasteel, op een gigantisch landgoed, omringd door een groene natuur en een royaal koetshuis? Wij lieten ons oog onmiddellijk vallen op deze Funda parel, rijk van de historische en klassieke details.

Dit unieke Nederlandse kasteel staat te koop op Funda

Het gigantische slot uit 1850 biedt de eigenaar een prachtige omgeving, met een fraai uitzicht over de rivier de Waal. Hoe de buitenkant van het Funda kasteel niet onbesproken mag blijven, is de binnenkant net zo uniek. Het enorme landgoed bestaat uit twee woningen waarvan er eentje je de middeleeuwse sferen laat beleven.

Dit unieke Nederlandse kasteel staat te koop op Funda

slot rossum

Het landhuis met een prijskaartje van maar liefst €4.100.000 is rijk aan een slotgracht en kantelen. Aan ruimte geen gebrek, want het pand beschikt over een woonoppervlakte van zo’n 553 vierkante meter met hoge plafonds, prachtige zalen voorzien van lichtinval en ruime kamers. Naast de klassieke keuken, kan de boekenwurm zijn verzameling kwijt in de bibliotheek. Via de marmeren trap kan de bewoner zich leiden naar de vier verdiepingen.

slot rossum

Het gigantische landgoed beschikt over maar liefst 24 kamers, waaronder 5 slaapkamers en 3 kasteel waardige badkamers. De zolder biedt je fraai uitzicht op de omgeving en kun je nog realiseren in bijvoorbeeld een bioscoopruimte, sportzaal of enkele slaapkamers.

Het koetshuis is volledig gemoderniseerd

Een kasteel moest volgens baron van Randwijck voorzien zijn van een heus koetshuis. Hoe het domein eerder diende als berg- en stallingsruimte van zo’n 550 vierkante meter, is het in de loop van de jaren omgetoverd tot een complete woning.

Dit unieke Nederlandse kasteel staat te koop op Funda

Dit unieke Nederlandse kasteel staat te koop op Funda

Het pand dat beschikt over een prachtige serre en hoge plafond zou je als bijgebouw kunnen verhuren en realiseren naar een Bed & Breakfast. Hoe het koetshuis volledig is gemoderniseerd, zorgen de historische details voor een echte eyecatcher.

slot rossum

slot Rossum

kasteel funda