Hygiëne is super belangrijk

Dat hygiëne ontzettend belangrijk is voor je algemene gezondheid hoeven we je vast niet te vertellen. Toch is het nog een beetje extra belangrijk om het belang van hygiëne voorop te stellen als je je realiseer dat ons menselijk lichaam in staat is om nogal onsmakelijke zaken te produceren.

Iemand die zijn volgers op een leuke en interessante manier kennis bij brengt over het menselijk lichaam, is Dr. Karan Raj. Je kunt het zo gek niet bedenken of Dr. Karan Raj heeft er een video over gemaakt. Nu waarschuwt deze dokter over wat er gebeurt als je je navel niet goed schoonmaakt.

dokter waarschuwt

Dokter waarschuwt waarom je je navel goed moet schoonmaken

In een video waarschuwt dokter Karan Raj over wat er kan gebeuren als je je navel niet goed schoonmaakt. Als je dit niet goed schoonmaakt, kunnen zich binnenin ophopingen vormen, met hele onsmakelijke resultaten. Je navel is zo’n beetje ten alle tijden bedekt. Dit is op zich fijn, maar het zorgt er ook voor dat er veel viezigheid in terecht kan komen. Denk aan oliën, dode huidcellen, pluisjes en zweet wat zich erin kan ophopen.

Meestal is dit prima als je het maar regelmatig schoonmaakt. Als je dat niet doet, kunnen zich extreme ophopingen vormen. Dr. Raj zegt in zijn video: “Als dit materiaal niet regelmatig wordt weggespoeld, kan het zich ophopen en verharden tot een omfaloliet, ofwel navelsteen.” In het algemeen kan dit niet per se kwaad, maar erg fris is het ook niet. Navelsteen (of een vieze navel in het algemeen) kan al gauw zorgen voor nare geurtjes, iets wat je natuurlijk absoluut niet wilt in die regio.

@dr.karanr Mining for stones #learnontiktok #schoolwithdrkaran #todayyearsold #sciencefacts ♬ UNDERWATER WONDERSCAPES (MASTER) – Frederic Bernard

Voortaan even extra goed op letten

Het schoonhouden van onze navel is misschien een klein gebaar, maar het kan een aanzienlijk verschil maken voor onze algehele gezondheid en welzijn. Het is dan ook duidelijk geworden dat het reinigen van onze navel een stap is die we niet moeten overslaan in onze dagelijkse hygiëneroutine.

Lees ook: Hotelmanager waarschuwt: “Gebruik nooit de gratis doucheproducten in een hotel”