Heerlijk, die gratis doucheproducten op de hotelkamer

Hotels bieden vaak gratis bad spullen aan en reizigers over de hele wereld waarderen dit gebaar. Deze kleine voorzieningen zijn niet alleen handig voor gasten die hun eigen toiletartikelen zijn vergeten, maar ze bieden ook een vleugje luxe en comfort tijdens het verblijf. Reizigers hebben zo kwaliteitsproducten binnen handbereik, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over inpakken en meeslepen van hun eigen grote flessen.

Bovendien worden deze miniflesjes na elk verblijf vervangen, wat een hygiënische en frisse ervaring garandeert voor elke nieuwe gast. Deze kleine gebaren van gastvrijheid dragen bij aan de algehele gastbeleving en maken het hotelverblijf memorabel. Toch waarschuwt een Britse hotelmanager nu dat je deze gratis bad spullen eigenlijk nooit moet gebruiken.

hotelmanager waarschuwt

Hotelmanager waarschuwt dat je de gratis spullen nooit moet gebruiken

Maar wat is er aan de hand met deze gratis bad spullen? Het gebruik van de gratis shampoo, douchegel en conditioner die beschikbaar zijn in hotelkamers lijkt misschien aantrekkelijk. Maar Britse hotelmanager, bekend als TravelingHotelManger op sociale media, waarschuwt voor de mogelijke gevaren. In één van de TikTok-video’s, die inmiddels al 1,1 miljoen keer bekeken is, benadrukt de hotelmanager dat deze flessen niet altijd veilig zijn. Dit komt voornamelijk omdat de flesjes niet verzegeld zijn. Vorige gasten kunnen dan allerlei ongewenste, schadelijke, stoffen in de gratis bad spullen hebben gestopt, zoals haarkleuring of bleekmiddel.

Ondanks de gebruikelijke vervanging van gratis spullen voor nieuwe gasten, kan dit soms toch niet correct gebeuren. Je kunt daarom altijd om een nieuw setje flesjes vragen als je je eigen douchegel vergeten bent. Deze mini-setjes zijn dus wel veilig omdat deze nieuw zijn en ongeopend zijn. Toch moet je dus altijd eventjes controleren of je te maken hebt met een flesje dat al open is of dat het een nieuw en ongeopend setje is.

Lees ook: Dokter waarschuwt: “Stop met plassen onder de douche”.