We zien door de datingtrends in 2023 het daten niet meer

Het is duidelijk dat de datingwereld voortdurend verandert en zich aanpast aan de hedendaagse cultuur en technologie. Door voortdurende digitale ontwikkelingen en de groeiende invloed van sociale media zullen nieuwe datingtrends blijven opkomen en evolueren. Deze trends weerspiegelen niet alleen de manier waarop we elkaar benaderen en verbinden, maar ook hoe ons begrip van romantiek en relaties evolueert in een steeds veranderende digitale wereld. Nu is er namelijk weer een nieuwe datingtrend opgedoken, masterdating, waar de jeugd van tegenwoordig blijkbaar druk mee bezig is. Wat houdt dit precies in?

 

Masterdating is de nieuwste datingtrend

Nu traditionele ‘toevallige ontmoetingen’ grotendeels zijn vervangen door dating apps, kan dat best wel eens overweldigend zijn. Het ‘aanbod’ is zo enorm dat je soms niet meer weet waar je eigenlijk naar op zoek bent. Daarnaast weet je met online daten niet zeker of wie je op je scherm ziet ook daadwerkelijk hetzelfde is in ‘het echt’. Daarom zijn er nu gewoon mensen die ervoor kiezen lekker single te blijven, maar de leuke dingen in koppel-bestaan niet uit te weg gaan.

Hier komt het fenomeen ‘masterdaten’ dus om de hoek kijken. Dit recente verschijnsel verovert de wereld en je hoeft niet eens aan het daten te zijn om het te proberen. Masterdating is eigenlijk wanneer een individu traditionele ‘date activiteiten’ doet, maar dan alleen. Het woord masterdaten lijkt natuurlijk op een ander woord voor iets wat je alleen doet, en het ‘-daten’ slaat in deze dus op het feit dat het vooral date-gerelateerde activiteiten zijn. Denk bijvoorbeeld aan lekker alleen uiteten gaan, in je eentje een romantische comedy kijken, et cetera. Op deze manier heb je dus wel de leuke activiteiten, maar heb je daar in principe geen date voor nodig. Is dit in essentie dan gewoon hetzelfde als lekker in je eentje leuke dingen doen? Eigenlijk wel.

Lees ook: De ‘Triangel Methode’ is de allernieuwste dating trend van gen-Z