Hawaii, maar dan dichterbij

Het Europese eiland dat veel lijkt op Hawaii is gelegen in de Portugese Azoren. Het heet São Miguel en is onderdeel van de Azoren-archipel, een groep van totaal negen eilanden waarvan er één onbewoond is. Het mooie São Miguel wordt ook wel het ‘Groene Eiland’ genoemd, dit komt door de prachtige natuurlijk die daar te vinden is. Vergeleken met de andere eilanden is São Miguel de grootste, telt het 140.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 759 vierkante kilometer.

 

São Miguel is het prachtige alternatief

Wij vinden het ook totaal niet raar dat dit eiland helemaal viral gaat op dit moment. Het lijkt namelijk als twee druppels water op Hawaii, maar het is zoveel dichterbij en een heel stuk goedkoper. Je kan uren rondlopen op het eiland en nog steeds ben je de prachtige natuur niet zat. Liever de zee zien? Geen probleem. Hier kan je zelfs dolfijnen of walvissen spotten. Liever een keer de stad in? Dan kan dat natuurlijk ook. Het eiland barst van de cultuur en bij de haven vind je de leuke restaurants en bars. De perfecte combinatie dus van cultuur, natuur en strand. Perfect.

Mocht je nog op zoek zijn naar een interessante vakantiebestemming, dan is dit jouw teken. Vergeet die zeventien uur vlucht naar de andere kant van de wereld. São Miguel ligt op maar vier uur vliegafstand van ons kikkerlandje. Daarnaast is het ook een heel stuk rustiger dan de populaire toeristentrekker Hawaii. Je hoeft ook geen moeite te doen met je geld omwisselen en de wisselkoers in de gaten te houden omdat ze in Portugal gewoon simpel met de euro betalen. Hoef jij ook hier geen zorgen om te maken. Liever een goedkoper alternatief van de Malediven, wat dacht je van het volgende Griekse resort dat op de Malediven lijkt.

Bekijk hieronder de viral video over São Miguel en geniet van de natuur: