De gevolgen van te weinig actie in bed

Als je huisarts bij elk bezoek zou adviseren om vaker van bil te gaan en je zo te verlossen van allerlei kwaaltjes, dan zou het helemaal ideaal zijn. Zo ver zijn we nog niet, maar het heeft wel een positieve impact op onze gezondheid. Zo zijn we meteen een stuk vrolijker, we beschikken over een betere conditie en zitten stukken beter in ons vel. De nadelen van het ontbreken van goede seks moet je dan ook zeker niet onderschatten.

 

Hoger risico op prostaatkanker

Het belang van een goede vrijpartij zorgt niet alleen voor de aanmaak van specifieke hormonen, het beperkt ook het risico op prostaatkanker. Volgens wetenschappelijk onderzoek is het zelfs zo dat mannen die gemiddeld 21 keer per maand een orgasme beleven een aanzienlijk lager risico op prostaatkanker dan mannen die slechts 4 tot 7 keer per maand ejaculeren. Wordt dat gemiddelde nog lager, dan loop je ook nog risico op andere aandoeningen.

Effect op je immuunsysteem

Ook is het goed voor het onderhoud van je immuunsysteem. Mocht dat nog niet voldoende zijn om wat vaker het bed te delen met je vriendin of scharrel: het verlaagt ook de bloeddruk en voorkomt stress. Op zich is dat niet zo heel vreemd: mensen met een goed sociaal leven hebben over het algemeen een sterk immuunsysteem.

10 veelvoorkomende fouten waardoor mannen hun relatie verpesten

Blauwe ballen

Het lijkt een grote grap, maar een beperkte spanning onder de lakens kan ook zorgen voor extreem gevoelige testikels. Simpel gezegd, de term “blauwe ballen” verwijst naar de zwaarte of pijn in de testikels die je kunt ervaren als je wel opgewonden bent, maar niet klaar komt. Op zich is het niet direct gevaarlijk voor je gezondheid, maar aangenaam is het zeker niet.

Stress

We zeiden het al eerder, een goede pot tussen de lakens verlaagt de stress. Je moet het zo zien: je voortplantingssysteem is te vergelijken met een vulkaan. Alle spanning hoopt zich op en zoekt een uitweg. Nu we niet in letterlijke zin stoom kunnen afblazen, moeten we een andere uitweg zien te vinden en wat is er dan beter dan een wilde nacht? Mocht je denken dat je in staat bent om de spanning in je lijf optimaal te kunnen onderdrukken, denk er dan nog maar eens over na. Het onderdrukken van de behoefte aan een uitlaatklep heeft direct impact om je welzijn.