Van Amsterdam met de trein naar Praag

Inmiddels kan je diverse steden zoals Berlijn, Barcelona, Oostenrijk en Wenen bezoeken met de nachttrein. Nu kan de hoofdstad van Tsjechië aan het lijstje worden toegevoegd. Praag staat bekend om de prachtige architectuur, het uitgaansleven, de cultuur en de muziek. De hoofdstad wordt ook wel de “Gouden Stad” genoemd en staat zelfs op het UNESCO Werelderfgoedlijst.

Je kunt de stad ook bezoeken met de auto, maar dan ben je als snel tien uur aan het rijden. Daarnaast kunnen vliegtickets nogal prijzig zijn. Gelukkig kan je vanaf nu met de European Sleeper een stukje goed koper reizen naar de stad. De reis met de nachttrein is een stukje langer dan met de auto (zo’n 12 uur), maar je stapt dan direct uit in het centrum van Praag. Je passeert de steden Berlijn en Dresden.

Steden ontdekken met European Sleeper

Je kunt op maandag, woensdag en vrijdag met de trein van Amsterdam naar Praag, en op dinsdag, donderdag en zaterdag weer terug. Je zal vanuit onze hoofdstad vertrekken om 22:34 uur en aankomen op de bestemming rond 10:56 uur. Je hebt de keuze uit verschillende soorten plekken met vanaf 79 euro.

Reizen met de trein is een milieuvriendelijk alternatief voor het vliegen. De naam van het bedrijf European Sleeper zegt het al, maar je reist in één nacht met de trein naar je bestemming. Het Nederlands-Belgische bedrijf heeft duurzaam reizen voorop staan, want vliegen met het vliegtuig is schadelijker voor het milieu dan met de trein. Je kunt met deze nachttrein de bestemming als Brussel, Antwerpen, Berlijn, Dresden en nu Praag bezoeken. Ondertussen zijn ze bezig met het realiseren van nachttreinroutes naar Barcelona en Scandinavië.

Hoe nice is het om een keer met een van je maten de trein naar Praag te nemen of naar een van de andere bestemmingen. En als je houdt van een beetje avontuur, bekijk dan vooral de 9 meeste epische treinreizen ter wereld.