Wanneer krijg je geld terug van de Belastingdienst?

Bij het doen van je belastingaangifte kom je te weten of je geld terugkrijgt of dat je geld moet betalen. Als je voor 1 april je belastingaangifte doet, krijg je voor 1 juli als een van de eerste de brief binnen. Je zal de week na het ongtvangen van de brief worden uitbetaald. Af en toe lukt het om mensen die voor 1 mei aangifte doen voor 1 juli een bericht te sturen. Maar daar kan de Belastingdienst geen garantie voor geven.

Dit jaar kregen 7,3 miljoen particulieren en 1.9 miljoen ondernemers een aangiftebrief in de bus. Je bent dan verplicht om belastingaangifte te doen. Dit moet voor 1 mei bij de Belastingdienst binnen zijn. Als je geen brief krijgt om aangifte te doen, kan het in je voordeel zijn om het wel te doen. Je kunt het met terugwerkende kracht doen over de afgelopen vijf jaar. Maar hoe weet je of je geld terugkrijgt wanneer je aangifte doet? Door in te loggen in het aangifteprogramma en alle stappen te doorlopen, zie je onderaan de streep of je geld terugkrijgt of niet. Er gebeurt niks zolang je de aangifte niet in verstuurt.

Je krijgt alleen geld terug als het meer dan € 16 is, anders krijg je niks terug. En je hoeft pas te betalen als je meer dan € 51 verschuldigd bent. Is dat bedrag lager, dan wordt dat weggestreept.

Het doen van je belastingaangifte kan lastig zijn, vooral als het gaat om zorgkosten. Toch zijn er een aantal vergeten zorgkosten die mensen niet opgeven, maar die je wel kunt aftrekken. Wil je meer tips omtrent de belastingaangifte? Lees dan over aftrekposten die vaak worden vergeten bij de belastingaangifte. Nadat je belasting aangifte hebt gedaan, is het nog even afwachten wanneer je het geld van de Belastingdienst terugkrijgt.