In ons eigen land vinden we een stukje van 20 minuten in de sprinter al uiterst oncomfortabel. Treinreizen als deze gaan veelal gepaard gaan met vertraging, wachten en lang moeten staan. Eigenlijk past dit vervoersmiddel niet meer in deze maatschappij. Toch? We willen vliegtuigen, luxe hotels en stoelen. Dit is echter niet helemaal waar. Stap af van je standaard beeld over treinreizen en ga mee met een van deze 9 epische treinreizen. Adembenemende uitzichten, soms schandalige luxe, maar bovenal een unieke ervaring.

1. Trans-Siberian Railway

De grootvader van alle treinreizen is de Trans-Siberische spoorlijn. Deze klassieke route is de langste spoorlijn ter wereld met 9289 km en veruit de bekendste. De route strekt zich uit van Moskou naar Vladivostok. De ervaring verschilt per klasse. De Golden Eagle luxury trains van de Tsaar zijn volgeladen met luxe, bijzondere services en heerlijk eten. De goedkopere zitplaatsen in de standaard treinen bieden een compleet andere ervaring. Hoe dan ook is dit een prachtige route en zorgen de omstandigheden voor een bijzondere belevenis.

Golden Eagle Trans-Siberian Express

2. The Ghan

Een treinrit door Australië. 2979 km in 54 uur. Ontdek de uitgestrekte, Australische Outback. Een tocht door Adelaide, Alice Springs, Katherine en Darwin. De naam ‘Ghan’ is de verkorte versie van de eerdere bijnaam ‘the Afghan Express’. Ga voor een privé cabine met eigen badkamer en ontdek Australië in luxe.

The Ghan Alice Springs to Darwin

3. Venice-Simplon Orient Express

Deze treinrit heeft dezelfde Art Deco charme die de Orient Express vroeger had. In de hoogtijdagen reisden royalties, diplomaten en andere rijken met de Orient Express naar bestemmingen als London, Parijs, Praag, Wenen en Boedapest. Geheel in stijl.

orient express man man 6

4. Eastern & Oriental Express

Het kleine broertje van de originele Orient Express. Ontdek Bangkok, Singapore en Maleisië per trein en hul jezelf in complete luxe. Geniet van champagne, lekker eten en een pianobar of ontspan in de bibliotheek. Wanneer je naar buiten kijkt zie je rijstvelden, landelijke dorpjes, de jungle en afwisselend bruisende steden.

orient express man man 2

5. Rovos Rail

De Zuid-Afrikaanse Rovos Rail verbindt diverse bestemmingen door het gehele land. Reis onder andere door Namibië en Tanzania. Deze beroemde treinrit wordt gezien als een van de meest luxe treinreizen ter wereld. En hij zal je niet teleurstellen. Overdag is de dresscode casual en ’s avonds formeel. jasje dasje is een pre.

rovos rail man man

6. Hiram Bingham

Wederom een zeer luxe treinrit ervaring. In 1920 werd de Pullman-style train vernoemd naar de Amerikaanse ontdekkingsreiziger die de Inca citadel in 1911 herontdekte. De trein neemt 84 passagiers mee aan boord die genieten van live Peruaanse muziek en een onboard chef die ver-gangen diners serveert.

Hiram Bingham Train

7. Glacier Express

Veruit de kortste rit uit deze lijst. Deze Zwitserse trein is de verbindende schakel tussen twee ultra-chique alpine resorts in St. Moritz en Zermatt. De rit bevat 90 tunnels en 291 bruggen. Geniet van het schitterende landschap om je heen.

glacier express man man 7

8. Rocky Mountaineer

Door National Geographic benoemd tot een van de ‘World’s Greatest Trips’. Verschillende routes, maar de meest geprezen route is de eerste doorgang naar het westen. Een tweedaagse treinrit door de prachtige Rocky Mountains. Van Vancouver naar Banff, met een overnachting in het historische centrum van Kamloops.

treinreizen man man 9

9. Maharaja’s Express

Ontdek de bekendste bezienswaardigheden van India met de Mahardja’s Express. Een unieke manier om het land en het rijke culturele erfgoed te bewonderen. Meerdere restaurants, twee bars en een Presidential Suite met woonkamer, twee slapers en een persoonlijke bediende. Er zijn verschillende ritten met verschillende eindbestemmingen als Delhi, Agra, Jaipur en Udaipur.

epische treinreizen man man 10