De geschiedenis achter M&M

M&M is een chocolademerk waar iedereen wel bekend mee is. Dit wereldberoemde snoepje werd uitgevonden door Forrest Edward Mars Sr, de zoon van de oprichter van the Mars company. In de tijd dat hij voor zijn vader (Franklin Clarence Mars) werkte heeft hij vele iconische chocoladerepen uitgevonden. Een paar voorbeelden hiervan zijn bekende namen als Milky Way, Snickers en Mars. Daarnaast heeft hij ook de welbekende Maltesers uitgevonden. Kortom, de man wist wat hij deed.

Forrest wilde graag de stap nemen om deze merken uit te breiden in het buitenland. Echter dacht Franklin daar heel anders over. Franklin vond het prima om alleen in de Verenigde Staten te opereren. Na een hevige discussie tussen de twee besloten vader en zoon uit elkaar te gaan. Forrest is tijdens de Spaanse burgeroorlog in Europa geweest. Daar zag hij iets heel opmerkelijks: veel mensen aten daar chocolade in een suikeromhulsel. Dit idee van chocolade in een suikeromhulsel bracht hij mee terug naar de VS.

Eenmaal terug in de VS wilde Forrest graag namaken wat hij in Europa zag. Helaas had hij niet genoeg chocola om dit iconische chocolaatje te kunnen produceren. Daarom besloot hij om samen te gaan werken met Bruce Murrie, de zoon van Hershey voorzitter William Murrie. Dit was toen de grootste concurrent. Dit is ook waar M&M voor staat: Mars & Murrie.

De video op TikTok

Zie hieronder de TikTok-video met het gehele verhaal van het merk:

@condimentclaire Replying to @Tweb212 ♬ original sound – Claire

 

Nog een bekend product die de meeste mensen kennen maar geen idee hebben waar de naam voor staat is WD-40. Weet jij het ook niet? Lees dan het artikel waarin we uitleggen waar WD-40 voor staat.