Hét wondermiddel van iedere klusjesman

WD-40 is het wondermiddel van elke klusjesman. Of jij nou veel klust of niet; de meeste mensen herkennen dit iconische blik meteen. Maar wat is WD-40 precies en waar staat het voor? WD-40 is een middel dat wordt gebruikt om onder andere roest te voorkomen en te verwijderen, piepende deuren te repareren en ook de kookplaat die je thuis hebt schoon te maken. Ben jij benieuwd waar je WD-40 nog meer voor kunt gebruiken? Bekijk dan waarvoor je WD-40 kan gebruiken.

WD-40 is in 1953 gemaakt om roest te voorkomen aan de buitenkant van de US Atlas Missile. De Amerikaanse Norm Larsen is een scheikundige die dit middel in zijn lab in de Amerikaanse staats Californië ontwikkelde. Omdat hij dacht dat dit product goed zou verkopen, besloot hij zijn product in 1958 op de markt te zetten. En met succes! WD-40 wordt inmiddels in meer dan 187 landen over de hele wereld verkocht.

Waar staat WD-40 voor?

Toen op social media gevraagd werd waar WD-40 nou eigenlijk voor staat, wisten slechts enkele mensen het juiste antwoord. De rest van de reacties waren grappige en kansloze gokjes. Zo zegt iemand te denken dat het voor world domination 40 staat of wrong decision 40 times.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WD-40 Brand (@wd40brand)

Waar WD-40 echt voor staat, is Water Displacement 40th formula. Dat komt omdat het maar liefst 40 pogingen heeft gekost om dit magische goedje te maken. Je bent zeker niet de enige als je dit niet wist, zo luiden sommige reacties als volgt: “I was today years old when I learned this.” en ”Ik gebruik WD-40 bijna elke dag voor mijn werk, maar wist eigenlijk nooit waar het voor stond.”