Je date heeft het druk

Jij bent jezelf helemaal gek aan het maken met vragen. Wat heb ik fout gedaan? Waarom reageert hij/zij niet op mij? Hoezo krijg ik geen reactie? Na een leuke date heb je vaak behoefte aan meer contact of zelfs een tweede date. Maar misschien heeft je date deze behoefte niet. Of je date heeft het hartstikke druk. Het zou van alles kunnen zijn. Denk aan stress op werk, iets in de familie of misschien is diegene ziek. Daardoor zou het kunnen dat jullie minder contact hebben.

Je hoeft het niet direct op jezelf te betrekken. Raak niet in paniek als je binnen een dag of twee nog geen reactie hebt. Als het toch meer dagen worden, is er toch iets anders aan de hand.

Er was geen klik

Tegenwoordig kan je mensen heel makkelijk ‘ghosten’. Ghosten is het niets meer van je laten horen en letterlijk als een spook uit het het leven verdwijnen. Je wordt indirect afgewezen. Vaak kom je niet te weten waarom je geghost wordt, maar een grote kans is dat er geen klik is. Als jullie geen klik hadden, betekent het niet dat er iets fout is gedaan door iemand, maar er was gewoon geen klik. Het is een laffe en irritante actie om dan niks van jezelf te laten horen, maar zit er niet te lang mee. Op naar de volgende.

Hard to get spelen

Openheid is hartstikke leuk en fijn, maar als iemand hard to get wil spelen wordt dat vaak niet gedaan. Een klein beetje mysterie wakkert net iets meer interesse aan dan wanneer het allemaal wel heel makkelijk gaat. Zo ook het minder contact hebben na een eerste date. Verwacht niet dat de ander zit te wachten om elk uur met elkaar te appen. Laat het een beetje gaan en maak jezelf niet gek.

De ander weet niks te sturen

Doordat jij je allemaal vragen in je hoofd haalt, laat je jezelf denken dat het aan jou ligt. Maar vaak is dat niet zo. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de ander out of ideas is om wat spontaans te appen. Vaak maken mensen zichzelf gek, terwijl ze zelf ook nog niets naar hun date hebben gestuurd. Dan kan je gewoon het voortouw nemen en wat leuks sturen. Er is een kans dat de ander terug appt en later blijkt niks durfde of wist te versturen.

Weet je na de date al wel wat je wil versturen, maar niet weet wanneer het juiste moment is? Lees dan over hoelang je moet wachten met bellen of appen na een eerste date.