Mercedes-Benz oldtimer als erfenis

Een erfenis kan leuk zijn, maar als dat geen goed gevulde bankrekening of een imposante verzameling onroerend goed betreft dan schiet het niet echt op. Op een 40 jaar oude en stoffige oldtimer zit je waarschijnlijk niet te wachten. Toch blijken de wonderen de wereld nog niet uit te zijn. Een familie in Amerika werd aangenaam verrast toen de erfenis werd afgestoft. De oldtimer in de garage bleek niet een oude roestbak te zijn. Het ging hier om een zeldzame Mercedes-Benz 300 SL Roadster uit 1960.

mercedes oldtimer

Uniek serienummer maakt de auto zeldzaam

De eigenaar van de wagen was overleden en had ooit in een grijs verleden de wagen gekocht en netjes in de garage geparkeerd om er niet meer naar om te kijken. Na het overlijden van de eigenaar werd de wagen verkocht en kwam in handen van een specialist in klassieke wagens. Daar bleek dat dit geen gewone Mercedes-Benz was. Uit het serienummer bleek dat dit een uniek exemplaar was. De 300 SL was namelijk uitgevoerd in de kleur blauwgrijs en had een identiek interieur.

Vraagprijs anno 2020: ruim 1 miljoen dollar

Die kleur zorgt ervoor dat de wagen nu een klein vermogen waard is. Ook al is de originele kleur vervangen door een strakke zwarte verflaag, het doet niets af aan de geschiedenis van de wagen. Van dit model zijn er in 1960 slechts 249 gebouwd. De conditie van de wagen, de lage kilometerstand en het feit dat nagenoeg alle onderdelen origineel zijn zorgt ervoor dat de wagen nu te koop staat voor ruim 1 miljoen dollar: 1.095.000 dollar om precies te zijn.

Check hieronder meer beelden van de Mercedes-Benz:

mercedes-benz klassieker

mercedes-benz te koop oldtimer