Mercedes G-klasse; van leger naar klasse

De Mercedes G-klasse auto’s zijn oorspronkelijk ontworpen voor gebruik in het leger. Legers van verschillende landen, waaronder Nederland, hebben jaren rondgereden op off-road terrein met deze wagens. Hier heeft hij bewezen prima dienst te doen als sterke wagen, wiens uiterlijk in de verschillende modellen nauwelijks is veranderd. Wel heeft de motor altijd verbeteringen ondergaan en is het interieur in zeer luxe uitvoeringen gekomen. Die luxe uitvoeringen hebben ook de consument bereikt en af en toe is nu een dikke wagen te spotten voor de deur of op de weg.

Mercedes G klasse

In Duitsland voor een spotprijs

Nu is er een Duitse autodealer die tweedehands 34 tweedeurs Mercedes G-klasse auto’s aanbiedt voor onder de 20.000 euro. Dat kan zo goedkoop omdat ze waarschijnlijk zijn overgekocht van de Zwitserse overheid, nadat die ze gebruikt had voor het Zwitserse leger. Ze zijn dus wel gebruikt en bij sommige auto’s staat al flink wat op de teller, maar dat is ook waarom ze zo goedkoop zijn. Omdat dit zulke bakbeesten met goede motoren zijn kunnen ze ook wel lang mee, dus mocht je er één aanschaffen kun je nog wel even rondrijden in je oldtimer.

Mercedes G klasse

Veel meer van Mercedes

De Mercedes G-klasse auto’s zijn niet de enige modellen van het Duitse merk die ondertussen de status van klassieker hebben bereikt. Al sinds het begin van de 20e eeuw heeft het luxe merk een goede reputatie op het gebied van kwaliteit. Eerder zagen we de klassieke Mercedes van Freddy Heineken op Marktplaats, die eigenlijk altijd mooi blijft. Er zijn nog meer oude modellen die nooit vervelen, zoals verschillende zeldzame auto’s uit de jaren ’50. Met name de SL-klasse heeft pareltjes met deze roadster en deze SL uit 1956. Zo kunnen we nog heel lang genieten van al het moois dat Mercedes-Benz in de afgelopen 100 jaar voor ons geproduceerd heeft en misschien is over 100 jaar jouw wagen wel een oldtimer waar over geschreven wordt.