De nieuwe dramaserie Totenfrau

Heb jij de serie Totenfrau (of ‘Woman Of The Dead’) ook voorbij zien komen? Volgens de fans is deze Duitse serie geweldig. Sommige noemen het zelfs de beste serie ooit. Hoewel we dit betwijfelen, zijn we wel geënthousiasmeerd door alle positieve reacties.

Totenfrau is een dramaserie op Netflix die gaat over een wraakzuchtige vrouw. Het hoofdpersonage heet Brünhilde Blum (Anna Maria Mühe). Ze is een begrafenisondernemer in een rustig dorp in de Oostenrijkse Alpen. Haar man overlijdt in een motorongeluk en al snel komt Blum erachter dat hij iets te verbergen had. Het eerste waar ze aan denkt is een affaire. Dit blijkt niet waar te zijn. Haar man was namelijk politieagent en bleek iets groots op het spoor te zijn. Blum komt er dan ook achter dat ze niet zomaar een moeder en begrafenisondernemer is.

Mysterieuze Netflix serie Totenfrau

Anna Maria Mühe in haar rol

Voordat Anna begon aan de serie wilde ze wel volledig in haar rol zitten. Zo liep ze een dagje mee een mortuarium. ‘Na twee minuten durfde ik het lichaam aan te raken’, zei ze twee maanden geleden in een interview met de Berliner Zeitung. Net zoals in Totenfrau praatte de begrafenisondernemer met de lijken. Anna leerde ook een aantal andere dingen zoals de rigor mortis (lijkstijfheid). De lijken laten zich namelijk niet zomaar verhelpen, dat kost nog heel wat kracht.

De serie krijgt op IMDb een score van 6,8. Bekijk de trailer van Totenfrau hieronder: