Tegenstrijdigheden in Mudbound 

Mudbound speelt zich af na de Tweede Wereldoorlog. Het Amerikaanse zuiden is erg verdeeld in de nasleep van de oorlog. Racisme en discriminatie is nog volop aan de orde van de dag. In de film staan twee verschillende families centraal. Enerzijds de McAllan family. Henry en Laura zijn blanken die uit Memphis zijn komen verhuizen en nieuw zijn. Ze blijken al gauw niet bestand tegen het harde boerenleven. Henry blijft dromen, maar Laura heeft steeds meer twijfels bij hun keuze. Ten tweede heb je de donkere Jackson Family, bestaande uit Hop en Florence. Al jaren lang doen deze harde werkers er alles aan om succesvol te worden, maar zij moeten opboksen tegen een racistische samenleving die hen vaak tegenwerkt. Wanneer de zoons van beide gezinnen terugkeren uit de oorlog en samen vriendschap sluiten, zorgt dit ervoor dat de verstandhoudingen al gauw veranderen in Mudbound. 

Mudhound

Maatschappelijke thema’s

De regisseur van de film heeft aangegeven de focus te hebben gelegd op het verschil tussen de ‘American Dream’ en de ‘American Reality’. Dit wordt duidelijk zichtbaar in de verschillende kansen en mogelijkheden die de families krijgen. Racisme, rassenscheiding en vooroordelen komen hierdoor sterk naar voren in Mudbound. Ook is vriendschap aanwezig in de film en wordt er veel aandacht besteed ana het boerenleven.

Een zeer positieve score op Rotten Tomatoes en IMDb

Mudbound werd genomineerd voor 4 Oscars. Dit waren die voor Beste Actrice in een Bijrol, Beste Originele Muzieknummer, Beste Cinematografie en Beste Script. Het succes van de film is ook terug te zien op Rotten Tomatoes. Daar heeft 97% van de critici de film positief beoordeeld, met een gemiddelde score van een 8.22. Op IMDb is dit een 7.4 als gemiddeld cijfer.

De film Mudbound staat op Netflix

Mudbound is te vinden op Netflix. Daar vind je nog veel meer interessante content. Wat dacht je bijvoorbeeld van de top 5 beste vergeten films en series op Netflix.