Spreek met iemand af

Door af te spreken met iemand moet je eigenlijk wel gaan. Dat kan net die stap zijn die je ertoe zet om toch die workout te doen. De kans is groot dat je je daarna een stuk beter voelt en trots op jezelf bent. Als je echt moeite hebt met motivatie kun je een groepsles boeken of met een personal trainer aan de slag gaan. Maar ook het afspreken met een vriend zorgt er al voor dat je eerder zult gaan, want je vrienden laat je niet in de steek toch?

Motivatie workout MAN MAN

Maak het je routine

In het begin kan het wat moeite kosten, maar als het eenmaal een gewoonte wordt weet je niet meer beter. Dan zul je er zelfs van gaan balen als je een workout mist. Het kost tijd om iets een gewoonte te maken. Die tijd moet je nemen en even doorzetten. Spreek met jezelf af dat je een aantal ochtenden per week gaat sporten. En houd je hier dan ook aan!

Goed ontbijt voor energie

Een juist ontbijt is een belangrijke maaltijd om de dag goed te beginnen, vooral als je gaat sporten. Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die nieuwe goals bereiken op een lege maag. Het is belangrijk genoeg calorieën binnen te krijgen en de juiste voedingsmiddelen. Ideaal voordat je gaat sporten is een maaltijd met voldoende eiwitten, koolhydraten en wat gezonde vetten voor extra energie.

Motivatie workout MAN MAN

Check Instagram

Een op het eerste oog misschien wat vreemde tip, maar het kan je toch echt helpen om gemotiveerd te raken. Als je tijdens je ontbijt even door Instagram scrollt is de kans groot dat je foto’s ziet van sportende mensen of mensen die fit zijn. Dit geeft je motivatie om zelf ook te gaan knallen in de gym. Blijf er alleen niet te lang op zitten, als je ook zo fit wil worden moet je zelf actie ondernemen.

Zorg voor goede slaap

Slaap is ontzettend belangrijk voor hoe je je voelt en hoe je functioneert. Vooral op het gebied van sport. Na één of een paar slechte nachten zal de motivatie om te sporten niet groter zijn, en de kans op vreetbuien zeker wel. Zorg voor een goede slaaproutine en je zult meer energie hebben om te sporten. Bovendien zal je motivatie stukken beter zijn.

Motivatie workout MAN MAN

Stel realistische doelen

Je gaat met een paar keer sporten niet meteen lijken op je favoriete acteur in die actiefilm, en dat hoeft ook helemaal niet. Stel doelen die haalbaar zijn en die je op korte termijn kunt afvinken. Dat kan al zijn dat je 5 kilometer kunt hardlopen binnen redelijke tijd, of dat je een bepaald aantal push ups kunt doen. Een doel behalen zorgt namelijk voor motivatie om door te gaan, dus denk niet te groot. Het beste is om opbouwende korte termijn doelstellingen te plannen om uiteindelijk wel naar een groter doel te werken. Zo houd jij je oog op het doel.

Onthoud waarom je ook alweer wilde sporten

Of je nu fitter wil worden, wat kilo’s kwijt wil en sterker wil worden, onthoud waarom je wilde sporten in de eerste plaats. Als je denkt aan dit doel is de kans groter dat je zult gaan sporten, omdat dat je nu eenmaal dichter bij je doel brengt. Want helaas gaat nog een half uurtje slapen je niet heel veel dichter bij een fit lichaam brengen.

Nadat je workout hebt gedaan is het natuurlijk ook belangrijk om goed te herstellen.