Edward Norton

Hij geldt toch wel als een soort van probleemgeval binnen de industrie. Want Edward Norton zou naar verluidt moeilijk zijn om mee te werken. Dat zou ook de directe aanleiding voor de scène in Birdman waar een slechts in ondergoed gehulde Norton op de vuist gaat met Michael Keatons personage. Moeilijk handelbaar of niet, Nortons talent staat buiten kuif. De Fight Club-acteur gaat in 2019 zijn meest ambitieuze project van zijn carrière uitbrengen. Voor Motherless Brooklyn is Norton zowel regisseur, schrijver, producent als acteur. James Franco (Zeroville) is dus niet de enige die dat kan.

Motherless Brooklyn

Motherless Brooklyn

Motherless Brooklyn kent een zeer ongelukkige start en het productieproces werd getekend door tegenslagen en vertragingen. Norton werkte al zeker vijftien jaar aan de film, nu gaat zijn project dan eindelijk het daglicht zien. Motherless Brooklyn speelt zich af in de jaren 50 en laat de donkere kant van Brooklyn gedurende die periode zien, toen de wijk te maken had met georganiseerde misdaad en corruptie. Norton speelt privé-detective Lionel Essrog. Hij kampt met het Gilles de la Tourette syndroom, een last die hij gaandeweg in zijn voordeel leert in te zetten. Om de moord op zijn mentor op te lossen, moet hij het opnemen tegen een van de machtigste politici van New York.

Motherless Brooklyn

Sterrencast brengt gangsterfilm tot leven

Edward Norton heeft voor Motherless Brooklyn dan hemel en aarde moeten bewegen om de film überhaupt te kunnen maken, de eerste trailer laat in ieder geval zien dat het alle moeite waard was. Ook aan talent ontbreekt het niet. Want dat is toch echt Bruce Willis die zijn kop door de open ruit van een auto steekt. Machthebbende politicus Moses Randolph wordt gespeeld door Alec Baldwin, zijn broer door Willem Dafoe.

Motherless Brooklyn

Ook Bobby Cannavale, Michael K. Williams, Leslie Mann en Ethan Suplee (Randy in My Name’s Earl) hebben rollen. O, die falsetto-stem in de muziek van de trailer? Die is inderdaad van Radiohead-frontman Thom Yorke, die met Chili Peppers-bassist Flea een nummer voor de film maakte. De releasedatum van Motherless Brooklyn staat op 1 november 2019.

Er staan meer gangsterfilms voor 2019 op de planning, wat dacht je van Scorsese’s The Irishman?