Wie staan in de top vijf mooiste Nederlandse schaatssters?

Met schaatssters zoals Jutta Leerdam trekken we ook internationaal veel bekijks. Daarom is het hoog tijd om de vijf mooiste Nederlandse schaatssters op een rijtje te zetten.

Joy Beune

Joy Beune is 23 jaar, afkomstig uit Borne en langebaanschaatsster bij Team Jumbo-Visma. Al op jonge leeftijd begon ze met schaatsen en al snel bleek dat ze veel talent heeft. Zo brak ze op haar 16e definitief door bij het RTC Oost. Al snel volgden allerlei prijzen bij de junioren. Anno 2022 draait ze lekker op landelijk niveau. Zo won ze meerdere medailles op het NK Allround. Internationaal moet haar grote doorbraak nog komen, maar ook tijdens het EK Allround van 2021 liet ze al merken over veel talent te beschikken en won ze een bronzen medaille.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joy Beune (@joybeune)

Ook buiten de baan harkt deze prachtige blondine prijzen binnen. Zo is Joy Beune de mooiste Nederlandse sportvrouw van 2020.

Femke Kok

De jongste en daarmee ook minst bekende schaatsster van de vijf is Femke Kok. Afkomstig uit Nij Beets begint zij de laatste jaren door te breken. Ze is gespecialiseerd in sprintafstanden en dan vooral de 500 en 1000 meter.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Femke Kok (@femke.kok)

Jutta Leerdam

Als je het woord ‘schaatsbabe’ opzoekt in het woordenboek, dan kom je een foto van Jutta tegen. Niet voor niets Jutta Leerdam de vrouw met de mooiste billen van Nederland is. Laten we ook vooral niet vergeten dat ze een schaatsster van topniveau is. Ze kan namelijk een goudhandel beginnen na het omsmelten van al haar medailles.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam)

Suzanne Schulting

Nog een schaatstalent van het allerhoogste niveau, Suzanne Schulting. Ook zij heeft een prijzenkast van jewelste dankzij haar talent in shorttrack en langebaanschaatsen.

Irene Schouten

De oudste dame van deze lijst, maar met haar 30 jaar ook nog steeds piepjong natuurlijk. Ook deze schaatsster werd verkozen tot mooiste sportvrouw van het jaar. Het lijkt wel alsof die sportieve figuren en schaatspakken iets met ons doet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Irene Schouten (@ireneschouten1)