Zijn de Bird Box: Barcelona-monsters engelen of aliens?

Een theorie die in de film wordt verkend, is dat de Bird Box: Barcelona-monsters alles kunnen worden, van vorm veranderen specifiek voor de persoon die naar hen kijkt. Deze vorm kan angstaanjagend zijn (waardoor de waarnemer zichzelf om het leven brengt) of stralend (waardoor de toeschouwer anderen naar ‘boven’ leidt).

De Bird Box Barcelona-monsters verschijnen voor Sebastian als engelen met veel ogen. De wezens maken ook een geluid dat klinkt als zingen voor Sebastian en andere volgelingen, maar fluistert naar anderen. Die fluisteringen veranderen in de geluiden van geliefden die luisteraars uiteindelijk overtuigen om hun blinddoeken af te doen en hun ogen te openen om naar de monsters te kijken. Zo kreeg Claire de stem van haar broer te horen en hoorde Sophia haar moeder vragen om te kijken.

Hoe zien de Bird Box Barcelona-wezens eruit?

Hoewel het publiek de monsters in Bird Box of Bird Box Barcelona nooit te zien krijgt, deelde Howard Berger, de speciale effectenartiest van de oorspronkelijke film, een ontwerp voor het monster op Instagram. Het desbetreffende ontwerp kan je hieronder vinden:

hoe zien de monsters of engelen eruit in Bird Box Barcelona Netflix
Howard Berger (Instagram)

Zoals in de film wordt gesuggereerd, kunnen de wezens echter “kwantumwezens” zijn en in staat zijn om van vorm te veranderen op basis van iemands angsten, verdriet en pijn. Ze kunnen een folteraar of god worden.

De nieuwe Netflix-film krijgt geen goede reviews

Wil jij deze nieuwe Netflix-film zien, simpelweg door de hype? Dat kunnen we begrijpen. Daar zijn wij zelf ook schuldig aan geweest. Of de film ├ęcht de moeite waard is om te bekijken? Wij vinden van niet. Bird Box: Barcelona probeert simpelweg te liften op de hype van de vorige film, welke massaal bekeken werd, maar zonder succes. Filmtotaal noemt Bird Box: Barcelona zelfs ‘een waar misbaksel’ en beoordeelt hem met 1 / 5 sterren.

IMDb geeft de nieuwe film 5,3 / 10 sterren en ook de critici en kijkers op Rotten Tomatoes is niet enthousiast (een Tomatomater van 51% en een Audience Score van 34%).

Op zoek naar nieuwe films of series op Netflix? Bekijk dan de teaser van een andere Spaanse serie: Berlin.