Ons favoriete bordspel voor de feestdagen

Er is waarschijnlijk geen enkel spel wat voor meer spanning zorgt dan Monopoly. Deze staat hoog in onze lijst met de leukste klassieke bordspellen. Sinds 1935 scheurt het al families, relaties en vriendschappen uit elkaar; of dit nu komt door een vlasspelende bankier, een slechte aankoop of gewoon domme pech bij het gooien van de dobbelstenen. Vaak kom je het spel niet door zonder wat tranen of een bord dat de kamer door vliegt.

Het kan natuurlijk ook zijn dat de spelers het niet eens kunnen worden over de regels, die je al jaren niet meer hebt doorgenomen. Maar misschien is het toch de moeite waard om een keer te doen, want er is een Monopoly regel die het spel een stuk leuker kan maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monopoly (@monopolygameofficial)

De Monopoly regel die niemand kent

In 2017 vroeg David Burge op Twitter of iemand een leuk weetje had waar niemand het mee eens zou zijn.¬†Een andere gebruiker, Ruben, antwoordde op de uitdaging met: “Als iemand op een eigendom in Monopoly landt en het niet koopt, GAAT HET NAAR DE VEILING voor elke speler om te kopen. HET. STAAT. IN. DE. REGELS.

De Tweet kreeg meer dan 2000 likes en vele reacties. Zo konden veel mensen niet geloven dat ze het spel hun hele leven al verkeerd speelden. Iemand antwoordde met: “Dank je voor je waarheid vandaag.” een ander zei: “OMG, dit maakt het spel 100 keer beter.” En een derde voegde eraan toe: “Holy MOLY! Dat vergt strategie/risico en brengt het spel naar een NIEUW DAMN NIVEAU! Ik ben zo voor deze regel. Bedankt voor de tip!

Door de originele regels duurt het spel helemaal niet zo lang

Veel mensen die de regels wel hebben gelezen, konden niet geloven dat zoveel mensen de regel niet kenden en bevestigden dat het spel er niet alleen leuker, maar ook nog eens korter door wordt. Zo schreef een speler: “Versnelt het spel enorm en leidt gegarandeerd alle familie vijanden om tot stille ergernis omdat ze veel sneller bankroet gaan.” Een ander was het hier helemaal mee eens: “Ja! Zoveel huisregels maken het spel ellendig. De formele regels beperken het spel tot een uur in plaats van een heel leven.

De originele regel luidt als volgt: “Als de speler landt op een eigendom dat nog niet in het bezit is van iemand, of het nu een straat, spoorweg of een bedrijf is, kan hij het onroerend goed kopen voor de vermelde aankoopprijs. Als ze deze aankoop weigeren, wordt het onroerend goed door de bank geveild aan de hoogste bieder, inclusief de speler die het weigerde te kopen.” Dus als je spelletjes leuker wil maken hoef je alleen maar de regels goed te lezen.