1. Spray on jeans

First things first, skinny jeans. Je houdt ervan of je haat ze. Hoewel we een voorstander zijn van ‘je moet dragen waar jij je fijn in voelt’, verdwijnen skinny jeans steeds meer uit het straatbeeld. Veel dames zijn ook heel duidelijk over wat vrouwen van skinny jeans vinden.

Spray on jeans zitten nét nog iets strakker dan skinny jeans en dat maakt ze een echte no-go. De jeans zit extra strak van heup tot enkel waardoor het ook wat meer op een legging lijkt. Het wordt spray on jeans genoemd omdat het lijkt alsof het op je benen is gesprayd omdat het zo strak zit. Echt geen aanrader! Dit is een van de oude modetrends en niemand die ook maar een beetje smaak heeft loopt hier nog mee.

2. Opvallende riemen met een grote gesp

Tegenwoordig draagt bijna niemand meer een opvallende riem met grote gesp, tenzij je op een cowboy wil lijken. In 2023 is alles meer verfijnd en gaat het om kleine details. Een riem met grote gesp komt heel grof over en is totaal niet meer in de mode. Vroeger deden we zelfs – om extra stoer te lijken – je T-shirt aan de voorkant in de broek zodat de riem des te meer zou opvallen. Natuurlijk zeggen we niet dat je altijd mee moet gaan met de tijd, maar please, laat deze riem achterwege.

3. Tanktop

Nee, maar dan ook écht nee. Als je het wil dragen naar de sportschool, prima. Maar als dagelijkse outfit raden we je dit echt af. De tanktop was iets wat in 2016 nog kon, maar deze oude modetrend is allang overleden en mag niet mee naar 2023.

4. Korte broeken die over de knie vallen

Als je een korte broek wil dragen, draag er dan één die boven je knie valt. Korte broeken die over de knie vallen of driekwartbroeken zijn al echt al een lange tijd uit de mode. Gelukkig kom je deze oude modetrends ook in bijna elke winkel niet meer tegen.

5. Strakke t-shirts

Strakke t-shirts geven een beetje patser vibes af. De mannen die je tegenkomt met dit soort shirts zijn meestal de gasten die spieren hebben en willen graag dat het een beetje opvalt.