Wanneer zijn jeans skinny?

Laten we meteen beginnen met iets duidelijk maken: wat maakt een skinny jeans nou skinny? In het Nederlands is skinny jeans gewoon een strakke spijkerbroek. Het is een van de pasvormen van jeans, net als de slim fit, regular fit, wide fit, enzovoorts. In dit rijtje is skinny jeans de allerstrakste versie. Ook is er nog een pasvorm genaamd spray-on, wat nóg strakker zit (alsof het op je benen ‘gesprayd’ is). Deze is te zien als de strakste skinny jeans. Maar als we kijken naar de modetrends, is het dan nog geoorloofd om zo’n strakke broeken te dragen als man zijnde?

 

Zijn skinny jeans nog in de mode?

Of je het nou leuk vindt of niet: skinny jeans lijken langzaamaan te verdwijnen. Je kan ze nog wel kopen, maar op straat zien we ze nog zelden. Maar is het nog prima om in skinny jeans over straat te gaan? Of kun je ze beter in de kast laten liggen? Dat hangt af van twee dingen: jouw lichaamstype en je stijl.

Wat vinden vrouwen van skinny jeans?

Skinny jeans voor mannen zijn dus nog volop verkrijgbaar en kunnen zeker nog een ronde mee. Je hoeft die strakke spijkerbroek dus niet meteen bij het vuilnis te zetten. Wat wel geldt voor skinny jeans: zorg dat ‘ie goed past. Een te strakke broek waarin je ‘kleine vriend’ te zien is, dat vindt niemand leuk. En ook de lengte van je spijkerbroek is erg belangrijk. Te korte jeans komen je stijl ook niet ten goede.

Zoals je zelf ook wel weet: skinny jeans leggen de nadruk op je benen. Niet iedereen kan het dus hebben. Heb je leg day iets te vaak geskipt, dan is een strakke spijkerbroek het misschien even niet. En ben je nou geboren met wat dikkere of vrouwelijkere bovenbenen? Dan kan je ze ook beter links laten liggen.

Wat vinden vrouwen van skinny jeans?

Maar goed, wij vinden skinny jeans nog wel kunnen in sommige gevallen, vooral als jij je daar comfortabel bij voelt en het je stijl is. Maar wat vinden de vrouwen er van? Elke vrouw heeft natuurlijk een andere smaak, maar de meeste hebben de voorkeur voor een wat lossere broek bij een man. Het is gewoon niet anders: tegenwoordig gaan we alleen maar meer en meer baggy kleding dragen. Maar een té losse broek zonder aansluitende pasvorm vinden de dames ook niet aantrekkelijk.

pantalon kledingtrend heren

Pantalon

Donkerblauw €149,00 Shop nu
zakelijke pantalon

Pantalon

zwart €79,50 (aanbieding) Shop nu

Vrouwen vinden het zeker mooi als een broek fatsoenlijk aansluit en er een mooie pasvorm in zit, maar het moet niet zo strak zitten dat je benen afknellen. En ze worden ook niet blij wanneer ze jouw dingdong en zijn grootte in volle glorie kunnen aanschouwen. Best begrijpelijk, toch?

Conclusie

Vrouwen zijn dus geen fan van een te strakke broek. Wij raden aan om voor een slim of loose fit spijkerboek te gaan, Uiteindelijk moet je uiteraard zelf weten wat je draagt, maar een kleine handleiding vanuit de vrouwen is altijd mooi meegenomen.