Welke modetrends zijn uit de mode?

Kleding is voor iedereen natuurlijk persoonlijk. De ene persoon heeft nou eenmaal een andere stijl dan de ander. Elk jaar zijn er verschillende kledingstukken in de mode, of een bepaalde stijl is dat jaar een echte trend. De onderstaande modetrends kan je echter direct uit je hoofd zetten.

 

1. Spray on jeans

Als je heel strakke broeken in de kast heb liggen, gooi ze dan weg. Het is namelijk geen 2010 meer. Geef je vriend daar beneden wat ruimte om te ademen met een jeans die simpelweg wat losser zit.

trends uit de mode

Mocht je toch voor een strakkere broek willen gaan en ben je nog van de wijdere broeken, kies dan voor een tijdloze slim-fit jeans. Sommige mannen kunnen simpelweg niet zonder skinny jeans, maar daarbij is het belangrijk dat je weet hoe je hem draagt. Lees dan ook hoe je skinny jeans combineert.

2. Chunky sneakers

Toen in 2017 de Balenciaga’s Triple S uitkwamen, leek de hele wereld verkocht. Chunky sneakers waren helemaal in en iedereen moest ze in welke vorm dan ook hebben. Toch vinden wij dat dit één van de oude kledingtrends is die écht niet meer kunnen nu. Laat ze lekker in de kast staan en gebruik ze voor een gek verkleedfeest of iets dergelijks.

3. Invisible sokken in de winter

We hebben dit misschien allemaal wel gedragen, maar sommigen doen dit nog steeds en daar steken we per direct een stokje voor. Sokken tot over de knie hoef je niet te dragen, maar het is toch lekker om die enkels een beetje warm te houden. Alleen op het moment dat het weer aangeeft dat het tijd is voor blote enkels, dan draag je ze bloot. Let wel op: bij witte schoenen, draag je witte sokken en geen zwarte.

4. Crocs

Na ze jarenlang niet gezien te hebben, kwamen ze in 2021 ineens weer opduiken: Crocs. We mogen daar celebrities zoals Post Malone en Justin Bieber voor bedanken, of juist niet.

crocs uit de mode

Eerder mocht je absoluut niet gezien worden met deze schoenen, maar ondertussen zien we ze overal. Deze oude kledingtrend mag van ons heel ver in het verleden blijven.

5. Loungewear wanneer je de deur uit gaat

We hebben natuurlijk allemaal voor langere tijd binnen gezeten en het is voor sommigen een tijdje geleden dat ze wat leuks aangetrokken hebben. Misschien heb je er ook helemaal geen zin meer in, want je loungewear zit zo lekker. Maar het is nu toch echt klaar, we mogen de deur weer uit dus er moet weer moeite gedaan worden. Je hoeft niet in driedelig pak over straat, maar een jeans en een t-shirt is toch niet teveel gevraagd?

6. Fast Fashion

Een van de oude kledingtrends die we al heel lang achter wegen hadden moeten laten. Fast Fashion is het heel snel en goedkoop produceren van kleding, kwantiteit over kwaliteit. Dat moet stoppen. Je kunt een stuk beter investeren in een goed item met kwaliteit en iets dat een tijdloos item is. We gooien namelijk met z’n allen veel te veel kleding weg.

7. 1990s boyband kapsels

Zoals we net al zeiden: oude modetrends komen regelmatig weer boven drijven. Mode zal altijd in een cirkel rondgaan, maar toch mag ook deze trend echt in het verleden blijven.

8. Alles muscle-fit

We blijven het maar vreemd vinden, dat muscle-fit. Het zou dus gemaakt moeten zijn voor iemand die breder gebouwd is, doordat ze meer spieren hebben. Maar ondertussen worden al deze spieren in een heel klein stukje stof geduwd. Tof dat je naar de sportschool gaat en goed bezig bent met je lichaam, maar bij het dragen van muscle-fit komt dat niet echt tot z’n recht.

muscle fit uit de mode geen strakke kleding

We mogen weer de deur uit en de club weer in, maar wat ga je aan doen? Check onze outfits voor het uitgaan.