MMA-fans opgelet: de Ierse Conor McGregor is zich aan het voorbereiden op zijn langverwachte terugkeer. In juli vorig jaar liep hij een vreselijke beenbreuk op in zijn gevecht met de Amerikaanse Dustin Poirier. McGregor zit op dit moment in de laatste herstel-fase en zal binnenkort weer in de octagon te zien zijn. Toch duurt zijn herstel waarschijnlijk nog wat langer dan in eerste instantie gedacht.

Er is al eerder nieuws naar buiten gekomen dat Conor McGregor deze herfst alweer terug te zien zou zijn, maar nu hij nog aan het herstellen is lijkt dat wat onwaarschijnlijk. Zodra Conor weer net zo fit is als hij voorheen was, zullen MMA-fans hem snel genoeg terug zien.

Conor McGregor UFC

Even opfrissen: de achtergrond van Conor McGregor

Niet iedereen is een die-hard MMA fan en daarom is het goed om even wat feitjes over Conor McGregor op een rijtje te zetten. Conor McGregor is geboren in Dublin, Ierland en is inmiddels alweer 34 jaar oud. Hij werd in december 2015 wereldkampioen  featherweightewicht  (dat is tot 66 kg) in Mixed Martial Arts (MMA) en van 2016 tot 2018 ook nog eens wereldkampioen lichtgewicht (tot 70 kg). McGregor vecht binnen de Ultimate Fighting Championship (UFC), de grootste MMA-organisatie ter wereld. Hij is de eerste MMA-vechter ooit die twee UFC-titels op zijn naam heeft staan binnen meerdere gewichtsklassen.

 

McGregor werkt hard aan zijn herstel

Ondanks dat MMA-fans nog eventjes moeten wachten tot McGregor weer in de octagon te zien is, is de huidige voorspelling dat het niet eerder dan december zal gaan gebeuren. Om weer helemaal topfit te worden na zijn beenbreuk, is McGregor keihard aan het werken om weer helemaal de oude te worden. Hij plaatste op zijn Instagram verschillende video’s waarin zijn beestachtige trainingen te zien zijn. Met maar liefst 45.8 miljoen (!) volgers kun je verwachten dat er veel reacties zijn geweest op deze video’s. Fans lijken ontzettend onder de indruk te zijn en noemen McGregors herstel zelfs de “grootste comeback in de UFC geschiedenis” en niet zonder goede reden:

Naast het harde trainen heeft Conor McGregor gelukkig ook nog voldoende tijd voor de nodige ontspanning. Heb je zijn nieuwe jacht van 3,5 miljoen euro al gezien?