Wat zijn de minst aantrekkelijke beroepen voor een man volgens vrouwen?

Soms kan je beter even zwijgen over wat je doet voor de kost tijdens de eerste date. Dat is natuurlijk niet slim als ze er al een paar keer naar gevraagd heeft, maar wanneer het niet ter sprake komt en je hebt een beroep uit deze lijst, kan je het beter nog even stil houden. Natuurlijk kan je ook bedenken dat ze je hoe dan ook leuk vindt, ongeacht je beroep. Maar dan kan het dus zijn dat ze tóch afhaakt op je werk. En we snappen dat je nu wel wil weten welke beroepen dat zijn. Daarom hebben we de minst aantrekkelijke beroepen voor je verzameld, samengesteld uit een onderzoek van de website PlayOjo.

 

Trouwens, het kan best zijn dat een vrouw het beroep tóch aantrekkelijk vindt. Iedere vrouw is anders, dus het kan best zijn dat je tijdens de tweede date merkt dat ze het beroep juist wél leuk vindt.

1. Rioolwerker

Het minst aantrekkelijke beroep volgens vrouwen is een rioolwerker. Waarom? Nou, waarschijnlijk omdat vrouwen het een heel vies beroep vinden. Wanneer ze dan weten dat jij elke dag in het riool staat, kunnen ze je minder aantrekkelijk vinden.

2. Poetsman

Ook al willen ze vaak dat we even komen helpen in het huishouden, ze vinden mannen die poetsman als beroep hebben heel onaantrekkelijk. Maar je kan het natuurlijk ook aantrekkelijk maken: train je lichaam helemaal af en poets in het vervolg gewoon in je boxer. Grote kans dat ze dan heel graag wilt dat je vaker poetst.

3. Begrafenisondernemer

Elke dag met overledenen bezig zijn, dat kan voor vrouwen wel een beetje afschrikken. Natuurlijk klinkt het ook niet als een aantrekkelijk beroep als je zegt: “Ik werk als begrafenisondernemer.” Het kan sexier.

begrafenisondernemer

4. Vuilnisman

Vrouwen vinden het gewoon niet heel erg aantrekkelijk als je een fysiek zwaar beroep doet waar je ook nog eens heel erg van gaat stinken. Daarom is naast rioolwerker de vuilnisman waar vrouwen wél vies van zijn.

5. Politicus

Als je in discussie wil gaan met je partner, wil ze niet dat je uren gaat onderbouwen waarom jij vindt dat de boterham op jouw manier moet worden gesneden. Als ze een politicus aan de haak heeft geslagen, is de kans groot dat ze vaak in discussie moet gaan. En dat heb je liever niet in een relatie.

pak beroepen

6. Visboer

Lekker hè, een visje ontleden? Voor veel visboeren is dat dagelijkse kost, maar het is niet zo dat dat gelijk wordt geassocieerd met een aantrekkelijke man. Ook ruikt het in de vishandel vaak niet heel lekker, dus ga je als visboer ook stinken en kom je met die geur thuis. No way dat je vriendin je dan een knuffel geeft.

7. Deurwaarder

Als deurwaarder ben je zo’n beetje de laatste stap die een incassobureau zet om het geld voor de klant te halen. En meestal worden deze mensen écht gezien als vervelend. Ook niet gek dus dat vrouwen afknappen op dit beroep.

8. Verkeersregelaar

Bij veel mensen is het niet eens op twee handen te tellen hoe vaak ze ruzie hebben gehad met een verkeersregelaar. Maar zeg ook eerlijk: deze mensen kunnen écht heel vervelend zijn, ook al doen ze hun werk gewoon. Laat het gele hesje dus maar thuis tijdens de eerste date.

onaantrekkelijke beroepen

9. Ongediertebestrijder

Natuurlijk wel fijn op het moment dat je last hebt van muizen, maar over het algemeen wordt dit niet gezien als een aantrekkelijk beroep. Begrijpelijk, want je maakt dagelijks enorm veel beesten dood. En de werkzaamheden zijn niet écht aantrekkelijk.

10. Lijkschouwer

Elke dag naar lijken kijken, dat is voor veel mannen én vrouwen een heel akelige gedachte. Vooral als je met een vergrootglas gaat onderzoeken wat bijvoorbeeld de oorzaak van overlijden is. Daarom wordt dit beroep als onaantrekkelijk gezien bij vrouwen.