Nyck de Vries zijn liefde voor auto’s

We schreven al eerder over de privé-auto van Nyck de Vries. Maar de coureur van AlphaTauri heeft nog een opvallende auto in zijn collectie. Het is een zeer zeldzame wagen die tegenwoordig niet meer wordt gemaakt. De Vries is namelijk de troste bezitter van een lichtgroene Mini Moke. Toch wel een aparte keuze, want van een snelheidsduivel als De Vries verwacht je misschien eerder een Lamborghini of een andere snelle sportwagen.

De Mini Moke is een buggy ontwikkeld voor het leger

De Mini Moke is een buggy met vier versnellingen. De auto is in Engeland ontwikkeld en de naam van de wagen betekent letterlijk vertaald ‘mini-ezel’. Deze unieke auto werd in 1964 ontwikkeld voor het Britse leger maar werd uiteindelijk afgewezen, mede door het ontbreken van een vierwielaandrijving en de kleine bodemruimte. Deze wagen wordt hedendaags nog weleens gezien in het zuiden van Frankrijk.

Dat is ook de exacte regio waar Nyck de Vries deze wagen voor het eerst zag en het was als liefde op het eerste gezicht. De keus was daarom al snel gemaakt voor de Nederlandse F1-coureur: deze auto moest hij hebben. “Dit is toch fantastisch. Ik liep op een zomerse dag mijn gebouw uit en die wagen stond voor de deur. Ik dacht ja, deze moet ik hebben. Voor Zuid-Frankrijk is dit het allermooiste wat er is”, zegt Nyck de Vries.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nyck De Vries (@nyckdevries)