De privéwagen van Nyck de Vries

Alle F1-coureurs verdienen een flink salaris en daar is Nyck de  Vries zeker geen uitzondering op. Hij heeft dan ook een hele mooie privé-auto op de oprit staan. Deze wagen zorgt voor nul gram aan CO2 uitstoot. Je kan dus al raden dat het hier gaat om een elektrische auto. Via een post op Instagram heeft de Vries laten weten erg blij te zijn met de Duitse wagen.

Nyck de Vries heeft buiten zijn carrière om natuurlijk ook een privéleven. In het dagelijks leven rijdt Nyck de Vries ook weleens en dat doet hij in een prachtige Mercedes, om precies te zijn de Mercedes Benz EQC 400 4MATIC. Deze wagen kost rond de 70.000 euro. Voor een jongeman van 28 jaar een flink bedrag, maar toch zeer bescheiden wanneer je de bolide vergelijkt met de privé auto’s van Max Verstappen. Teleurstellen over de specs doet deze wagen in ieder geval niet.

De privé-auto van Nyck de Vries is zoals gezeged elektrisch en ook nog eens lekker krachtig. Zo kan deze wagen binnen 5,1 seconden van 0 naar 100. Ook beschikt deze prachtige Mercedes over 2 elektromotoren en 408 pk. De auto heeft een topsnelheid van 180 km/per uur, ook voor een Formule 1 -oureur als Nyck de Vries is dat snel genoeg om van A naar B te komen. Er is helaas wel één nadeel van het elektrisch rijden met deze bolide: de oplaadtijden kunnen heel lang duren. Bij deze wagen duurt het 11 uur om de auto volledig op te laden. Zie hieronder meerdere foto’s van de Instagram van de Nederlandse Formule 1-coureur om zijn wagen te bekijken:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nyck De Vries (@nyckdevries)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nyck De Vries (@nyckdevries)