‘The Beast of the Ardennes’

Heb je wel eens van ‘The Beast of the Ardennes’ gehoord? Nee? Misschien heb je dan wel eens van de naam Fourniret gehoord. Michel Fourninet is een bekende moordenaar uit Frankrijk. Zijn vrouw Monique Olivier is daarentegen wat minder bekend. Samen hebben ze in totaal 12 meisjes en vrouwen gekidnapped en om het leven gebracht.

Netflix heeft het verhaal van het criminele koppel vastgelegd en er een serie over gemaakt. De serie legt haar focus voornamelijk op Monique aangezien zij van alles afwist en nooit haar mond heeft opengetrokken. De serie heet dan ook L’Affaire Fourniret: Dans la tête de Monique Olivier. In de serie kom je erachter hoe erg ze betrokken was bij alle misdaden en waarom ze nu precies de 28 jaar celstraf gekregen heeft.

De serie gaat de diepte in over de heftige gebeurtenissen

Het verhaal blijkt erg intens te zijn aangezien het tot de details wordt uitgewerkt. Je krijgt alle informatie over het koppel te weten en alle vragen dei je door de serie door hebt worden ook zeker beantwoord.

Het koppel was ‘actief’ van 1987 tot 2003. Het bizarre is dat de twee elkaar ook ontmoet hebben toen Michel in de gevangenis zat. Ze hadden elkaar nog nooit in het echt gezien, maar ze wisselden brieven met elkaar uit. De twee sloten een deal. Het moment dat Michel uit de gevangenis kwam zou Monique hem helpen om jonge vrouwen te zoeken als Michel haar eerste man zou omleggen. Bizar! Niet veel later trouwden ze en nog geen twee maanden na hun verbintenis vonden zij al hun eerste slachtoffer.

Op Twitter delen veel Netflix-kijkers hun bevindingen van deze nieuwe serie. Over het algemeen wordt hij aangeraden én vinden mensen het verhaal zeer heftig.

 L’Affaire Fourniret: Dans la tête de Monique Olivier is te kijken op Netflix

De serie staat sinds 2 maart op Netflix en bestaat uit vijf afleveringen van zo’n drie kwartier. De serie is zeker de moeite waard om te kijken, staat ‘ie al in jouw kijklijst?

 

Ben je nu opzoek naar meer inspiratie? Lees dan meer over de true crime serie The Imposter.