The Imposter is een nieuwe true crime-documentaire op Netflix

The Imposter gaat over een vermiste jongen die plots opnieuw opduikt. De documentaire-film is tien jaar geleden al uitgebracht, maar staat sinds kort op Netflix. Hierdoor ontstond er veel ophef op social media over het ‘gestoorde’ en ‘vreemde’ documentaire. De film heeft een BAFTA gewonnen en focust op een verhaal dat begint in 1994. Toen raakte de 13-jarige Nicholas Braclay vermist na een potje basketballen met zijn vrienden.

Nicholas Braclay keert drie jaar later terug

De vermissing gebeurde in San Antonio en de agenten dachten dat de jongen vermoord was, maar dat zijn lichaam nooit was gevonden. Drie jaar nadat de zoektocht was opgegeven, werd de familie gebeld en werd er verteld dat hun zoon bang en alleen gevonden was in Spanje. Deze jongen lijkt echter totaal niet op hun zoon. Wat hier precies aan de gang is, gaan we echter niet verklappen. Daarvoor moet je de documentaire zelf gaan kijken. Hieronder zie je alvast de trailer:

 

De synopsis

De officiële synopsis luidt als volgt: ‘Onvergetelijk, huiveringwekkend en emotioneel, The Imposter vertelt het aangrijpende, waargebeurde verhaal van een Texaanse jongen die in 1994 vermist werd en drie en een half jaar later op wonderbaarlijke wijze duizenden kilometers verderop in Zuid-Spanje werd gevonden. “Ondanks de duidelijke verschillen in zijn uiterlijk, bracht de familie van de jongen hun lang verloren gewaande ‘zoon’ naar huis om zijn leven in Texas opnieuw op te starten. “Vragen rijzen al snel: hoe kan de blonde, blauwogige zoon van Barclay zijn teruggekeerd met een donkerdere huid en ogen? Hoe kan zijn persoonlijkheid en zelfs zijn accent zo dramatisch zijn veranderd? De waarheid blijkt al snel vreemder dan fictie als het echte verhaal naar boven komt.’