Magnesium

Mineralen als magnesium mogen niet missen in het dieet. Dit mineraal zorgt ervoor dat je slaap wordt verbeterd. Slaap is namelijk één van de belangrijkste factoren bij goed herstel. Op het moment dat jij gaat slapen, begint je lichaam met het herstel van de spieren. Ook helpt magnesium tegen spierpijn, waardoor je het maximale uit je training kunt halen. Magnesium kun je vinden in veel groentes, bonen, noten en volkoren granen.

IJzer

Het ijzer wat je optilt in de sportschool zorgt net zoals het ijzer in je voeding voor vetverlies en het opbouwen van spiermassa. IJzer zorgt voor voldoende toevoer van zuurstof naar de spieren. Zonder zuurstof kunnen je spieren namelijk niet maximaal functioneren. Ook stabiliseert het je metabolisme. IJzer vindt je voornamelijk in groentes, vis en eieren.

Mineralen: 8 cruciale stoffen die je nodig hebt voor spiermassa MAN MAN

Calcium

Als je aan calcium denkt, denk je waarschijnlijk als eerst aan melk. Dit moest je vroeger altijd drinken van je moeder, omdat het goed is voor je botten en groei. En dat klopt zeker. Naast dat het goed is voor je botten en groei is het ook goed voor het functioneren van je spierstelsel. Je vindt calcium in zuivel, spinazie en verrijkte granen.

Vitamine D

Veel mensen zijn toe aan de zon en dat snappen we volledig. Hoe meer zon, hoe meer vitamine D. Dit zorgt voor een boost in je testosteron waardoor je meer spieren kunt opbouwen. Het helpt ook bij het verbeteren van je immuunsysteem. Je vitamine D opname krijg je dus als je veel buiten bent. Ook zit er een lage dosis vitamine D in eieren, vis en zuivel.

Mineralen: 8 cruciale stoffen die je nodig hebt voor spiermassa MAN MAN

Eiwitten

Het meest bekende mineraal, eiwit. Het is noodzakelijk dat je voldoende eiwitten krijgt voor het herstellen en opbouwen van spier. Eiwitten haal je voornamelijk uit vlees, kip, vis, eieren, zuivel en bonen.

Kalium

Soms krijg je wel eens krampen in de kuiten, zoals in de nacht. Dit komt doordat je een tekort hebt aan kalium. Het mineraal zorgt er namelijk voor dat je spieren minder snel krampen, doordat door middel van kalium het vocht naar je spieren wordt getransporteerd. Het zit in veel groentes, kipfilet, vis en bananen.

Mineralen: 8 cruciale stoffen die je nodig hebt voor spiermassa MAN MAN

Glutamine

Dit is een aminozuur wat essentieel is voor het herstellen van de spieren. Hoe meer je traint, hoe meer aminozuren je nodig hebt. Zo kan je sneller herstellen voor de volgende training. Glutamine kan je vergelijken met eiwitten. Deze combinatie gaat supergoed samen. Je kunt glutamine vinden in vlees, kip, vis, eieren en sommige groenten.

Koolhydraten

Misschien wel de mineraal die het meest wordt vergeten. Koolhydraten zijn een bron van mineralen die belangrijk zijn bij het opbouwen van spiermassa. Als jij goed en hard wilt trainen heb je energie nodig. Koolhydraten worden namelijk omgezet in glycogeen en dit resulteert in energie. Het levert niet alleen energie op, maar verbetert ook het herstel van de spieren. Ze zitten voornamelijk in volkoren granen, fruit en bonen.

Mineralen

Mineralen zijn dus net als de vitamines niet te missen in een voedingsschema voor spiermassa. Zoals je ziet, zal je veel groentes, wat fruit, vlees, vis, kip, bonen en noten moeten eten als je alle mineralen naar binnen wilt werken. Een beetje de schijf van vijf eigenlijk.