carrière jongeren millenials inspanning concentratie
Het imago van onze generatie

De stereotyperingen die er bestaan over millennials die zien wij zelf niet. Werkgevers gebruiken deze stereotyperingen vaak genoeg om zo een mening te vormen over jonge werknemers. Dit kan gaan over hun werkhouding en carrièrefocus, hoe zij technologie gebruiken of hun kijk op de wereld. Pen en papier is niet meer van deze tijd en dat kunnen zaken zijn die jouw oudere collega’s maar lastig kunnen begrijpen.

Onze generatie staat 24 uur per dag in verbinding met de wereld door middel van een telefoon. Het is voor ons niet meer dan normaal om hierop e-mails te checken en aantekeningen te maken. De oudere generatie loopt rond met vooroordelen en wanneer jij aan het werk bent op je telefoon of tablet, denken zij dat jij de kantjes er vanaf loopt. Hierdoor ontstaat een soort stereotype millennial die geen goede werkhouding heeft en constant op zijn telefoon zit. Zorg er voor dat jij weet hoe anderen jou zien, maak hen duidelijk dat jij niet op je telefoon zit om je beste vriend of vriendin het laatste nieuws te vertellen, maar dat je net als hen aan het werk bent.

carrière afgeleid man man millenials

De millennial is altijd ‘bezig’

Onze generatie vind het lastig om ergens zijn tanden in te zetten en iets echt aan te pakken. In plaats daarvan blijven we oppervlakkig werk verrichten. Wij gaan van micro project naar micro project en zeggen ‘druk’ bezig te zijn met allerlei projecten. Elke nieuwe e-mail zorgt er opnieuw voor dat er een ander project wordt gestart en de focus op het vorige project is hierdoor alweer verdwenen. Hoe komt het dat onze generatie blijft steken in dit oppervlakkige werk? Waarom doen millennials wat zij doen? Een reden hiervoor is de 24/7 communicatie. Van e-mails tot notificaties, er is constant afleiding waardoor wij ons niet voor lange tijd kunnen focussen. Ook de smartphone op de hoek van het bureau helpt niet echt. De oudere generatie op de werkvloer is niet trouw aan zijn inbox of smartphone zoals onze generatie dat is. Zij zijn er niet mee opgegroeid en het is hierdoor wellicht makkelijker voor hen om deze impulsen te negeren. Een van de redenen waarom de millennial geen grote stappen maakt in zijn carrière zal ongetwijfeld met technologie te maken hebben.

Hoe maak je stappen in je carrière

Zorg ervoor dat je alle ruis en afleidingen om je heen kunt negeren. Probeer je werk niet opgejaagd te doen, maar juist te zoeken naar de best mogelijke oplossing. Dit zorgt ervoor dat je de complexere problemen kan oplossen en resulteert uiteindelijk in het feit dat je stappen zet in je carrière.