Je wordt niet gedreven door een doel

Je leeft een prima leven, verdient oké en bent veilig. Toch steekt het op een gegeven moment dat je weinig voldoening haalt uit je carrière.

Mocht je geen duidelijk doel voor jezelf hebben gesteld, doe er gedurende je dertiger jaren alles aan om voor jezelf wel een doel te hebben. Iets waar je naartoe kan werken. Dit kan een week duren. Dit kan een jaar duren. Stop niet met zoeken tot je iets hebt gevonden waar je voor 120 procent voor wilt gaan.

dertiger-1

Je bouwt geen financiële fundering op

Als dertiger verdien je waarschijnlijk meer dan je ooit deed. De drang om doelloos te spenderen is groot. Snappen we. Nieuwe auto, veel te dure schoenen, endless supply aan Jägermeister. Maar op het moment dat je de vijftig begint aan te tikken, ben je heel erg gelukkig als je op je dertigste wat geld opzij hebt gezet en tijdens je pensioen lekker kunt bakken op Salou. Zet dus geld weg voor later.

Je verwaarloost persoonlijke relaties

Je bent jezelf richting een senior-positie aan het werken binnen je organisatie. Dat kost tijd en energie. Maar voor jouw eigen welzijn is het belangrijk dat je tijd vrijmaakt voor je geliefden. De voldoening die je haalt uit vrienden en familie houden je positiever en productiever. Werk niet alleen. Maak mooie herinneringen. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om betekenisvolle relaties te maken. Onderhoud degene die hebt goed.

dertiger-2

Te weinig tijd met ouders

Verwaarloos de twee belangrijkste mensen in je leven niet. Naarmate je ouder wordt, is het lastig om nog veel tijd voor ze vrij te maken. Doe dit wel. Ook zij worden ouder. Voor je het weet, is de tijd daar om gedag te zeggen. Deze groet moet waardig zijn.

Je let niet op je gezondheid

Ja, je hebt een vriendin en kinderen. Moet je jezelf nog bewijzen? Je zou denken van niet. Je kan prima dik worden. Echter, je gezondheid is toch best een essentieel ding. Sport, eet gezond en zorg voor een stabiele mentale staat. Je seksleven blijft hierdoor ook interessanter.

dertiger-3

Je denkt dat je familie-klaar moet zijn

Er is nooit een perfecte tijd om te beginnen aan kinderen. Toch wordt er regelmatig gezegd dat mensen vinden dat ze er te laat aan zijn begonnen. Rond je dertigste is een goede leeftijd om te bepalen of je kids wilt, of niet. Die luier kan je na achttien keer oefenen vast een keer goed vervangen.

Je stopt met het hebben van lol

Kijk, dat je dertig bent betekent nog niet dat je de Super Social nooit meer mag uitspelen. Blijf leuke dingen doen. Word dronken met je meisje, ga naar concerten met je beste maten, blijf gênant veel tequila drinken tijdens het uitgaan. Vergeet niet dat het geld dat je maakt waardeloos is als je er geen leuke dingen meedoet.