Mike Tyson als bokslegende

Mike Tyson is een grote naam in de ring. Hij won al vele gevechten en kwam vaak in aanraking met justitie, waardoor hij al snel wereldberoemd werd. Zijn bijnaam is dan ook Iron Mike, omdat de bokser écht onsterfelijk lijkt te zijn. Hij werd maar liefst drie maal wereldkampioen in het zwaargewicht en op twintigjarige leeftijd de jongste kampioen zwaargewicht ooit.

Het boksen zat er al op vroege leeftijd in. Zo was hij een lange tijd amateurbokser en stond hij 24 partijen in de ring. Bijzonder is dat hij van die 24 maar liefst 21 potten won. Toen dat nieuws naar buiten kwam, werd hij vrijwel direct gevraagd voor het professionele boksen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mike Tyson (@miketyson)

Hij beet een stuk oor af

Natuurlijk is Mike Tyson een wereldberoemde naam geworden door zijn bokscarrière. Maar waar de meeste mensen hem misschien nog wel het beste van kennen, is door een incident dat plaatsvond in 1997. Hij stond in de ring met zijn tegenstander Evander Holyfield. Tijdens het gevecht beet Tyson een stuk van het rechteroor van zijn tegenstander af. Bizar, aangezien dit bijna nooit gebeurt in de bokswereld.

Dit jaar heeft Mike Tyson er een marketingstunt van gemaakt. Hij liet voor Thanksgiving een taart maken in de vorm van het hoofd van Roy Jones Jr. In de video is te zien hoe hij de ‘turkey’ voorschotelt aan zijn kinderen. Even laten vertelt hij tegen zijn kinderen dat zijn favoriete stuk van de cake het oor is. Hiermee verwijst hij naar het duel dat morgen plaats gaat vinden, waarin hij in de ring staat met Roy Jones Jr. Gaan er weer stukjes oor door de lucht vliegen?

mike tyson cake

Kijk de wedstrijd Mike Tyson vs Jones Jr. live

Dit jaar is de wedstrijd niet op de Nederlandse televisie te zien. De bokswedstrijd tussen Tyson en Jones Jr. vindt plaats ergens tussen 03:00 uur en 06:00 aankomende zaterdag op zondagnacht. Wél kan je het duel volgen via een livestream van het nieuwsplatform AD.