Geen aanzoek? Geen relatie

Het is iets wat meer koppels mee zullen maken. Discussies waarbij er van een muis een olifant wordt gemaakt. Een man deelde zijn verhaal. “Mijn vriendin en ik kregen een discussie over iets doms. De hele situatie escaleerde volledig en ging over tot een gevoelig onderwerp: trouwen”, aldus de man.

De 35-jarige vrouw wachtte bijna een decennium lang op hét moment. Het gevoel van ongewild zijn overrompelde haar. Hij probeerde haar nog duidelijk te vertellen dat het niet is dat hij niet wil trouwen. Meer tijd is alleen het enige wat hij nodig had. Meer tijd kreeg hij niet, want ze besloot het uit te maken. Langer wachten zat er voor haar niet meer in. Laten we eerlijk zijn: op een gegeven moment wordt het wel tijd dat er de volgende stap gemaakt wordt in de relatie. Wachten tot iemand de keus maakt om wel om je hand te vragen en jezelf richting de veertig zien gaan…. Echt makkelijk is het niet.

Hij heeft spijt en wil haar terug

De man heeft spijt van zijn keuze en wil haar terugwinnen. “Ik zei dat we vandaag nog kunnen trouwen, als ze dat wil. Het is niet dat ik haar nooit ten huwelijk zou vragen. Ik wachtte gewoon op het goede moment.” 

De man verwachtte dus dat ze zou wachten tot hij het zou vragen, maar wilde wel ineens trouwen toen ze bij hem wegging. Hoe zit dat? Hij was te bang om het te vragen. Eerst zijn carrière en portemonnee verbeteren, en dan pas trouwen. Dat was zijn plan. Op zich logisch, maar heb je daar dan negen jaar voor nodig? Ook de vrouw was het er niet mee eens. Ze reageerde bot: “Het goede moment is ergens tussen de vier en zes jaar.” Wat denken jullie?

Nog meer van dit soort juicy verhalen lezen? “Ik maakte het uit met mijn vriendin direct na mijn mislukte aanzoek.”