Mijlpalen die ervoor zorgen dat je je leven op de rit hebt

Er zijn natuurlijk een aantal zaken die je niet direct in de hand hebt of er worden zaken over het hoofd gezien, wat altijd kan gebeuren. Echter zijn er een aantal mijlpalen in je leven die je toch wel in orde moet hebben als volwassen man. Dit betekent niet dat je aan een hele checklist moet voldoen om te kunnen slagen. Maar wanneer de meeste punten herkenbaar voor je zijn, dan is de basis in ieder geval goed. Althans, dat ligt eraan in welke vorm ze herkenbaar zijn voor jou als persoon.

Mijlpalen leven volwassen man MAN MAN

Je verlaat het ouderlijk huis

Bij je ouders wonen heeft natuurlijk zijn voordelen. Je betaalt weinig of geen huur, het eten is een stuk goedkoper of zelfs gratis, het huis is schoon, de was wordt gedaan en ga zo maar door. Super fijn natuurlijk, maar zo leer je nooit om op je eigen benen te staan. Bovendien is het ook niet heel aantrekkelijk voor je toekomstige partner – die je wellicht nog moet ontmoeten – wanneer je zegt dat je op 28 jarige leeftijd nog thuis woont.

Mijlpalen leven volwassen man MAN MAN

Zorg dus lekker voor je eigen plekje of misschien ga je wel samenwonen. Op jezelf wonen heeft namelijk ook zo zijn fijne kanten. Neem zelf de verantwoordelijkheid over je leven en blijf niet altijd afhankelijk van je ouders.

Je neemt je eigen gezondheid en hygiëne serieuzer

Wanneer je een eigen huisje hebt komen daar ook de schoonmaaktaken bij. Waar je deze voorheen misschien deelde met je huisgenoten in een studentenwoning, zul je vanaf nu alles zelf moeten doen. Ook al ben je maar in je eentje, stiekem maak je toch meer vies dan je denkt. Plan bijvoorbeeld een wekelijkse schoonmaak in en haal een doekje over de eettafel wanneer je hier hebt gegeten. Scheelt je een hoop poetswerk en bovendien komen je gasten nu niet voor een (vieze) verrassing te staan.

Mijlpalen leven volwassen man MAN MAN

Zorg er ook voor dat je koelkast niet volstaat met kant-en-klaar maaltijden en blikjes bier. Leer koken door bijvoorbeeld je moeder, een kookprogramma of schakel hulp in van één van je vrienden. Niet alleen is het een stuk gezonder, tijdens een etentje bij jou thuis kun je bovendien je date imponeren met je kook skills.

Je hebt je financiën op orde

Tijd om je studentenbaantje waar je 10 jaar geleden mee begonnen bent in te ruilen voor een daadwerkelijke baan. Ga opzoek naar iets waar je passie ligt, iets waar je oprecht geïnteresseerd in bent en wellicht ook voor gestudeerd hebt. Het maken van een carrièreswitch kan natuurlijk erg lastig zijn. Maar je zult in de toekomst toch je eigen boontjes moeten doppen en niet ‘maand overhebben aan het einde van je geld’, als je begrijpt wat we bedoelen.

mijlpalen volwassen man MAN MAN

Start ook eens met sparen. Althans, waag eens een poging. Sparen is namelijk niet zo makkelijk als het lijkt. Je hebt namelijk allerlei vaste lasten die je elke maand moet betalen en leuke dingen doen met je vrienden of op date gaan is ook erg belangrijk. Maar in de toekomst is het hebben van een spaarpotje toch erg handig. Bijvoorbeeld bij het kopen van een auto, een ander huis, trouwen of het krijgen van kinderen.

Je bent klaar om te settelen

Dit is misschien wel één van de tekenen dat je jezelf en je toekomst écht serieus neemt. In je studententijd heb je volop genoten. Feesten, drinken en wellicht met een aardig aantal vrouwen het bed induiken. Dat is niet erg, experimenteren hoort gewoon bij die fase in je leven. Je zal later spijt krijgen als je sommige dingen niet hebt gedaan of meegemaakt. Echter dien je hiermee op een bepaalde leeftijd een eind aan te maken wanneer jij je leven wat serieuzer wilt nemen.

Mijlpalen volwassen man MAN MAN

Dit betekent niet dat jij je leven niet serieus neemt wanneer je nog single bent, wellicht ben je de ware simpelweg nog niet tegengekomen. Dit moet je ook niet forceren, het komt (hopelijk) vanzelf. Mocht jij je afvragen waarom jij nog single bent? Check dan eens de mening van datingexperts.

Twijfel jij aan je volwassenheid? Dit zijn 50 regels waar een volwassen man zich aan dient te houden.